Home » Beste Back-up Software 2024
Backup Software Review

Beste Back-up Software 2024

laatste update:

Beste Back-up voor Windows

In de afgelopen week hebben we maar liefst 11 verschillende back-up pakketten uitgebreid getest, speciaal ontworpen voor thuisgebruikers met het Windows-besturingssysteem. De vorige back-up test vond plaats in februari 2023, dus deze update geeft je de nieuwste inzichten. Alle back-upsoftware is zorgvuldig getest op zowel Windows 10 als Windows 11, voorzien van de meest recente updates. We hebben de beste drie pakketten naast elkaar geplaatst.

Dit jaar hebben we een nieuwe winnaar: Acronis True Image 2024 heeft Paragon Disk Manager van de eerste plaats gestoten, terwijl EaseUS op de derde plaats is beland. Het is vermeldenswaard dat NovaBACKUP enkele sterke punten heeft op het gebied van zakelijke mogelijkheden, terwijl Genie Back-up Manager alle functies biedt die aantrekkelijk zijn voor thuisgebruikers.

Elke leverancier biedt verschillende versies van hun software, waaronder versies voor thuisgebruikers en professionele versies voor het midden- en kleinbedrijf, allemaal gericht op Windows-desktopcomputers. Daarnaast zijn er stand-alone serverversies geschikt voor Windows Server en zakelijke versies voor Windows Server met Exchange en SQL-databases.

Review
Vanaf Prijs
€49,95
€39,95
€29,95
Licentie
1pc
1pc
1pc
Soorten Backup:
Full Disk Backup
Partitie Backup
Bestandsbackup
Incremental 
Differential
Geplande Backup
Mogelijkheden:
FAT
NTFS
Ext2/3/4
Swap
ReiserFS
HSF+
ReFS
Mounten als virtuele schijf
Image als virtuele machine
Backup naar Cloud
Versleuteling:
AES
Eigen versleuteling
Snelheid:
Snelheid back-uppen
Snel
Gemiddeld
Langzaam
Snelheid herstellen
Snel
Gemiddeld
Langzaam
Betrouwbaarheid:
Proces
Zeer goed
Goed
Enkele fouten

Criteria voor het testen van back-up pakketten

 • Installatie en configuratie: We streven naar eenvoudige en overzichtelijke installatie- en configuratieprocessen.
 • Recovery en Restore: We hebben gekeken naar de gebruiksvriendelijkheid van de software bij het herstellen van gegevens na een crash.
 • Functies en mogelijkheden: We hebben beoordeeld of de functies relevant zijn voor thuisgebruikers en geen onnodige complexiteit toevoegen.
 • Stabiliteit en Snelheid: We hebben ervoor gezorgd dat de software soepel draait en snel grote hoeveelheden gegevens kan back-uppen.
 • Gebruiksgemak: Een intuïtieve gebruikerservaring is essentieel. Een back-up maken mag geen ingewikkelde taak zijn.

Waarom heeft u back-up software nodig?

Elke ervaren computergebruiker begrijpt dat elke keer dat een computer wordt opgestart, er een risico bestaat op problemen. Een onverwachte systeemcrash kan zonder een back-up van persoonlijke gegevens zoals foto’s en video’s een regelrechte ramp zijn. Hardware kan falen, uw computer kan worden getroffen door virussen of malware, waaronder hardnekkige ransomware die bestanden versleutelt. Een goede back-up biedt de meeste zekerheid tegen online bedreigingen zoals ransomware.

Om uw persoonlijke bestanden en gegevens veilig te stellen, is het raadzaam regelmatig back-ups te maken en deze afzonderlijk van uw computer op te slaan. De ideale methode is om een back-up te maken op een externe harde schijf die u elders kunt bewaren.

Waarop moet u letten bij het kiezen van back-up software?

Met talloze backuppakketten op de markt, variëren de prestaties aanzienlijk. Op deze pagina bespreken we de beste backup software van dit moment. Als u te maken krijgt met een systeemcrash of dataverlies, kan de keuze voor het juiste backup pakket het verschil maken. Het is cruciaal dat de software niet alleen backupt, maar ook betrouwbare herstelopties biedt.

 • Installatie en configuratie: We streven naar eenvoudige en overzichtelijke installatie- en configuratieprocessen.
 • Recovery en Restore: We hebben gekeken naar de gebruiksvriendelijkheid van de software bij het herstellen van gegevens na een crash.
 • Functies en mogelijkheden: We hebben beoordeeld of de functies relevant zijn voor thuisgebruikers en geen onnodige complexiteit toevoegen.
 • Stabiliteit en Snelheid: We hebben ervoor gezorgd dat de software soepel draait en snel grote hoeveelheden gegevens kan backuppen.

Veelgebruikte termen:

 • Full Back-up: Een volledige back-up van alle bestanden en gegevens op uw computer, inclusief bestanden die sinds de laatste back-up zijn gewijzigd.
 • Differential Back-up: Een back-up methode waarbij alleen nieuwe of gewijzigde bestanden sinds de laatste volledige back-up worden gekopieerd. Om een volledige back-up te herstellen, zijn de laatste volledige back-ups en de laatste differentiële back-up nodig.
 • Incremental Back-up: Een back-up methode waarbij alleen nieuwe of gewijzigde bestanden sinds de laatste volledige back-up worden gekopieerd. Om een volledige back-up te herstellen, zijn de laatste volledige back-ups en alle losse incrementele back-ups nodig.
 • Mirror Back-up: Een mirror back-up is een 1-op-1 kopie van geselecteerde bestanden en mappen op een specifiek moment. Dit is de snelste backupmethode, omdat bestanden en mappen worden gekopieerd zonder enige vorm van compressie.
 • AES Encryption: AES is een versleutelingsalgoritme dat gegevens beveiligt, zodat alleen de persoon met de sleutel de inhoud kan bekijken. Dit biedt beveiliging, zelfs als iemand de informatie onderschept.
 • Compressie: Grote bestanden kunnen worden verkleind (gecomprimeerd) om schijfruimte te besparen.
 • FTP: FTP is een protocol voor het verzenden van bestanden over een netwerk of internet.