Home » Beste VPN 2024

Beste VPN 2024

laatste update:

Navigeren door de Tunnel: Een Diepgaande Kijk op VPN

In het huidige digitale tijdperk is privacy online een grote zorg. Hier komt een Virtual Private Network (VPN) in het spel. Een VPN biedt een veilige tunnel voor je gegevens, verbergt je IP-adres en stelt je in staat veilig gebruik te maken van openbare wifi-hotspots. Maar hoe kies je de juiste VPN?

Bij het kiezen van een VPN is het cruciaal om te letten op het privacybeleid van de provider, het aantal beschikbare servers en de snelheid van de VPN. Een goede VPN beschermt je tegen cyberdreigingen zoals man-in-the-middle-aanvallen, packet sniffers, en helpt bij het vermijden van online censuur en beperkingen.

De werking van een VPN is fascinerend; het maakt een veilige verbinding door je gegevens te versleutelen en deze door een veilige tunnel te sturen. VPN-servers fungeren als tussenpersonen die je gegevens ontvangen en naar de eindbestemming doorvoeren. VPN-tunneling is het proces waarbij je gegevens worden verpakt en versleuteld voor ze worden verzonden, terwijl VPN-encryptieprotocollen de regels bepalen voor hoe je gegevens worden versleuteld en ontcijferd.

Met de juiste kennis kan het kiezen van een VPN een fluitje van een cent zijn. Neem je tijd, doe je onderzoek en zorg ervoor dat je de VPN kiest die het beste bij jouw behoeften past. Hieronder bespreken we de beste drie VPN diensten van Nederland op dit moment.

Review
Vanaf Prijs Per Maand
€2,99
€6,20
€2,25
Verbindingen tegelijkertijd
6
5
unlimited
Gevestigd in
Panama
Britse Maagdeneilanden
Britse Maagdeneilanden
Besturingssystemen:
Windows
MacOS
Linux
Android
iOS
Protocollen:
OpenVPN
IKEv2
Wireguard
Lightway
Extra:
Torrents toegestaan
Geld-terug-garanties
Zero logs
Verbinding logs
Streamingdiensten*
Betaalmethoden:
Betaalmethoden
iDeal, Creditcard, Bitcoin, Google Pay, Amazon Pay
iDeal, PayPal, Creditcard, Bitcoin, Sofort, UnionPay
iDeal, PayPal, Creditcard, Bitcoin, Amazon Pay, Sofort
Betrouwbaarheid:
Stabiliteit
Zeer goed
Goed
Oke
Snelheid
Zeer Snel
Snel
Bovengemiddelde Gemiddeld

Waarom NordVPN Jouw Beste Keuze is voor Online Privacy

In de huidige digitale wereld is online privacy cruciaal. NordVPN springt in het oog als een van de beste tools om je online te beschermen. Met meer dan 200 servers in Nederland en 5800 wereldwijd, biedt NordVPN een snelle en veilige verbinding voor al je online behoeften. De VPN-service versleutelt je gegevens met AES 256-bit encryptie, waardoor je veilig bent tegen nieuwsgierige blikken. Met functies zoals Double VPN en Onion Over VPN, neemt NordVPN je privacy naar een hoger niveau. Bovendien is het gemakkelijk om verbinding te maken met servers in Nederland, wat ideaal is voor het lokaliseren van je IP-adres en het toegang krijgen tot lokale inhoud. NordVPN maakt niet alleen je online ervaring veiliger, maar ook sneller en flexibeler, ongeacht waar je je bevindt.

Surfshark VPN in het kort

Surfshark is een VPN-service die online privacy en veiligheid biedt. Het heeft opties zoals CleanWeb voor het surfen zonder advertenties, trackers en malware. Onbeperkt Aantal Apparaten, verbind alle apparaten van je gezin en gebruik ze tegelijkertijd. Surfshark heeft meer dan 3200 servers in 100 landen, met snelle verbindingssnelheden en ondersteuning voor veilige protocollen zoals WireGuard, IKEv2, en OpenVPN. Ze bieden ook een dedicated IP-optie voor een uniek IP-adres, wat helpt bij het vermijden van CAPTCHA’s en het vergemakkelijken van toegang tot externe netwerken. Surfshark is nuttig voor veilig browsen, online winkelen, en streamen, terwijl het je beschermt tegen online dreigingen en censuur.

ExpressVPN: Je Sleutel tot Wereldwijde Toegang en Privacy

ExpressVPN is een betrouwbare VPN-dienst die veilige, wereldwijde toegang en privacy met één klik biedt. Het heeft een netwerk van supersnelle servers in 94 landen en biedt eersteklas encryptie om je data te beschermen. Met ExpressVPN kun je op elk apparaat verbinding maken en het internet ervaren zoals het bedoeld is, met bliksemsnelle verbindingen. Ze bieden een 30-dagen geld-terug-garantie voor nieuwe gebruikers.

Waar moet u op letten bij het kiezen van een VPN dienst?

Hoewel de VPN bedrijven in grote lijnen dezelfde dienst leveren, verschillen ze op een aantal punten. Deze zijn bepalend voor de kwaliteit:

 • Encryptieprotocollen
 • Logging. Anonymous vpn
 • Prijs. Gratis of betaald?
 • Bedrijfs- en serverlocatie.
 • Snelheid en bandbreedte. Niet alle diensten en servers produceren dezelfde snelheid (gemeten in ping-tijd).
 • Wereldwijde aanbod

Encryptieprotocollen

De gegevens in de beveiligde tunnel kunt versleutelen met verschillende protocollen. Ze verschillen onderling in veiligheid en snelheid. Deze protocollen worden niet door alle VPN-diensten ondersteund. Verder werken sommige protocollen niet op mobiele apparaten zoals telefoons en tablets.

De voor en nadelen van de meest voorkomende protocollen.

 • PPTP
  • Voordeel: Breed ondersteund, eenvoudig in te stellen, snel.
  • Nadeel: Verouderd, met bekende veiligheidsproblemen.
 • L2TP/IPsec:
  • Voordeel: Redelijk veilig, makkelijk in te stellen, breed ondersteund.
  • Nadeel: Kan trager zijn, geblokkeerd door sommige firewalls.
 • OpenVPN:
  • Voordeel: Zeer veilig, flexibel, omzeilt firewalls, open-source, goed ondersteund.
  • Nadeel: Configuratie kan ingewikkeld zijn, extra software nodig, niet altijd ondersteund op mobiele platforms.
 • SSTP:
  • Voordeel: Sterke encryptie, geïntegreerd in Windows, omzeilt firewalls.
  • Nadeel: Beperkt tot Windows, closed-source.
 • IKEv2:
  • Voordeel: Snel, zeer veilig, stabiel, ondersteunt roaming tussen netwerken, eenvoudig in gebruik.
  • Nadeel: Niet altijd ondersteund, kan problemen hebben met het omzeilen van firewalls, sommige implementaties zijn closed-source.

Logging – Anonymous VPN

Prettig natuurlijk dat gegevens zo goed kunnen worden beveiligd, maar hoe discreet zijn VPN-diensten zelf? Sommige doen aan logging: het registeren van uw VPN-gebruik door de dienst zelf. U vertrouwt de VPN-dienst om uw gegevens te versleutelen. U wilt natuurlijk voorkomen dat de service zelf ongevraagd uw gebruikersdata deelt met anderen. Om zeker te zijn dat dit niet gebeurd, kiest u voor een VPN-dienst die geen logs aanlegt.

Gratis of betaald?

Gratis VPN-diensten zijn handig als u bijvoorbeeld nog niet bekend bent met de service en deze wilt uitproberen. Het nadeel: ze bieden weinig privacy garanties. Gratis diensten hebben daarnaast beperkingen op de hoeveelheid data of in snelheid. Soms verdienen ze geld door advertenties op basis van uw internetgedrag te pushen. Ook is de kans groter dat gelogd wordt wat u doet (zie hierboven). Hecht u waarde aan privacy, dan betaalt u daarvoor. Betaalde VPN providers komen bovendien met handige extra functies waarmee u uw veiligheid verder vergroot.

Geo-blokkades en server locaties

De geografische plek van de VPN-dienst en de servers zijn van belang als het gaat om welke bevoegdheden overheden om de data traffic van uw VPN te controleren. De wetgeving in de VS is bijvoorbeeld anders geregeld. Overheidsinstanties mogen er meekijken bij VPN diensten. Wilt u dit voorkomen, vermijd deze dienst dan. Regio gebonden content is alleen toegankelijk als u een IP-adres in dat land bezit. Beschikt uw VPN dienst over servers in dat land dan omzeilt u deze geo-blokkade. U kunt u bijvoorbeeld de specifieke Netflix bibliotheek inzien of lokale televisiezenders bekijken.

VPN dienst om Netflix te kijken is steeds lastiger

Het kat en muis spel is gestart. Netflix heeft duidelijk aangegeven om VPN diensten te blokkeren. Dit is dan ook massaal gebeurd. Een aantal VPN providers heeft aangegeven dat het niet te omzeilen is en laten het hierbij. Er zijn nog steeds VPN providers die druk bezig zijn de Netlfix restrictie te omzeilen.

Wereldwijde aanbod van de VPN Provider

Niet alle VPN Provider beschikken over een wereldwijd netwerk aan VPN servers. Sommige diensten hebben alleen de optie om uit een klein aantal landen te kiezen. Andere diensten beschikken over een groot netwerken en zijn beschikbaar in ruim 50 landen.