Home » Beste antivirus 2024 (Windows)
Beste Virusscanner

Beste antivirus 2024 (Windows)

laatste update:

De laagste prijs:
Product review:
€ 49,95
€ 34,99
€ 39,99
€ 34,99
€ 34,99
€ 34,99
Tijdelijke Kortingscode:
Prijs prestatie verhouding:
Aantal Computers/Devices
1
3
3
1
10
1
Beveiliging score
99,9%
99,9%
99,9%
99,9%
99,9%
99,0%
Functies
Kwetsbaarheidsscanner
Anti-Ransomware
Anti Rootkit
Anti Malware
Anti Phishing
Anti Spyware
Antivirus
File Advisor
Search Advisor
URL Advisor
USB Controle
Laptop stand
Gamer mode
E-mail Bescherming
Gedragsdetectie
Antivirus ondersteuning / Help & Support
Telefonische Support
E-mail
Live Chat
FAQ / Forum
24×7 Tech Support
Besturingssystemen
Windows 11
Windows 10
Windows 8
Certificaten
AV-Test Certivicaat
Performance Test
Virus Bulletin 100 Award
Systeem belasting (gem)
Industrie gemiddeld
16%
11%
14%
11%
15%
15%
19%

Antivirus test juni 2024 voor Windows 10 en Windows 11

De afgelopen week zijn er weer een 24 tal antivirus pakketten getest voor het Microsoft pakket Windows 10 en de nieuwe versie Windows 11. De voorgaande virusscanner test vond plaats in januari 2024. Inmiddels zijn er diverse nieuwe versies en verschillende updates van de virusscanners uitgebracht zoals: TotalAV antivirus software 2024, McAfee antivirus 2024 en Norton antivirus 360. We hebben besloten om alle pakketten nogmaals te testen op Windows 10 en de nieuwste versie Windows 11.

Het antivirus programma McAfee antivirus 2024 plaatste zich op de eerste plek en komt hiermee het beste uit de test en wordt dus als beste aanbevolen voor consumenten, gevolgd door TotalAV antivirus 2024 en Bitdefender antivirus 2024. De nieuwste versie van Norton antivirus wist zich te plaatsen op de vierde plaats en versloeg hiermee Panda Security en AVG antivirus.

We hebben voor de test uitsluitend antivirus pakketten getest. Voor meer informatie over de uitslagen van de internet security test, totaal security test of de MAC antivirus test verwijzen we u naar de gevoegde links.

Family Pack

Bent u niet opzoek naar één enkele antivirus bundel, maar wilt u meteen alle devices van uw gezin beveiligen? Dit kan met Bitdefender Family Pack en AVG Ultimate! Met deze totaal bundels beschermd u uw: pc-, Mac®- en Android™-apparaten. Met beide producten heeft u de mogelijkheid een onbeperkt aantal apparaten te beschermen.

Alle antivirus scanners zijn zorgvuldig getest op verschillende punten zoals:

 • Installatie procedure;
 • Bescherming / betrouwbaarheid;
 • Gebruikers gemak;
 • Functies en mogelijkheden;
 • Het verwijderen van virussen en malware;
 • Stabiliteit / PC belasting.

Voor het punt “bescherming / betrouwbaarheid” is gekeken naar de bescherming tegen de meest recente malware en virus aanvallen (zero-day malware) en detectie van zeer actieve malware. Daarnaast werd gekeken naar valse en onterechte waarschuwingen tijdens acties van de gebruiker(s).

Bij het punt “verwijderen van virussen en malware” is met actieve rootkits getest. Deze dient door de antivirus software gedetecteerd te worden en moet vervolgens onschadelijk worden gemaakt.

Voor het punt “Stabiliteit / PC belasting” is gekeken naar de systeembelasting tijdens de opstart procedure en de acties van de gebruiker.

Het beste virusscanner 2024 testoverzicht ziet er als volgt uit:

 1. McAfee Antivirus plus 2024
 2. Total AV 2024
 3. Bitdefender Antivirus plus 2024
 4. Norton 360 Antivirus 2024
 5. AVG Antivirus
 6. Panda Dome Essential
 7. Kaspersky Antivirus
 8. Avast! Antivirus
 9. Avira Antivirus Pro

Belangrijk om te weten bij de aanschaf van antivirus software

Alle aangeboden antivirus pakketten lijken op elkaar. Maar toch verschillen ze, net zoals bij andere consumentenproducten. Je hebt producten die slecht, middelmatig of heel goed zijn. In dit artikel bespreken we de beste antivirus software producten van dit moment. Je moet op de software kunnen vertrouwen. Het moet zijn werk doen, als het nodig is, want als het er echt op aan komt, kan het juiste antivirus het verschil maken. Hieronder bespreken we een aantal zaken die belangrijk zijn bij het aanschaffen van antivirus software. In de testen zijn onderstaande meest voorkomende punten meegenomen.

Protectie

Naast de gebruikelijke protectie tegen virussen, wormen, Trojan horses en spyware van een goede virusscanner, moet deze tegenwoordig ook bescherming bieden tegen de nieuwe virussen zoals e-mail bedreigingen, phishing websites, ransomeware en rootkits. Het is natuurlijk niet fair om antivirus pakketten te vergelijken met pakketten zoals internet security en totaal security. Echter een antivirus pakket moet wel zoveel als mogelijk bedreigingen tegen houden als het kan.

Eenvoudige installatie procedure

Installatie van een antivirus software pakket dient vrij eenvoudig te zijn. Hiermee bedoelen we het gehele traject van downloaden tot en met de eerste scan. De installatie dient snel en eenvoudig te geschieden.

Gemakkelijk in gebruik

Vaak is antivirus software erg uitgebreid en ingewikkeld met heel veel functies zoals File advisor, search advisor, USB controle, E-mail Bescherming, gamer mode en anti spam. De beste antivirus programma’s, waar computer deskundigen graag mee werken, bezitten al deze functies. Echter de beginner moet ook goed met deze software overweg kunnen. De software moet dus tegelijkertijd erg uitgebreid zijn maar zeker ook eenvoudig in gebruik. Daarnaast moet het product alles zelfstandig kunnen regelen zodat de gebruiker er nauwelijks naar om hoeft te kijken.

Onderdelen

Hoe uitgebreider een antivirus software pakket is, is des te beter. Dit creëert meer mogelijkheden en mogelijkheden bieden betere prestaties, toepasbaarheid en veiligheid. Denk hierbij aan Wifi protectie en de functionaliteit zoals de kwetsbaarheidsscanner.

Push updates

Om goed beschermt te blijven tegen virussen is het van belang dat de software zelfstandig en automatisch continue kleine updates op uw computer doorvoert. Moderne antisoftware pakketten beschikken over dit soort applicaties. Door continue kleine updates door te voeren ondervindt uw computer nagenoeg geen hinder en treedt hierdoor nauwelijks prestatieverlies op. De ontwikkelaars van de beste antivirus producten gebruiken hiervoor de zogenaamde push updates. Hiermee wordt bedoeld dat wanneer updates beschikbaar komen, ze meteen op uw computer worden geïnstalleerd.

Help & Support

Ondersteuning van antivirus software producten gebeurt tegenwoordig niet alleen via een uitgebreide handleiding. Nee, ondersteuning van de beste antivirus gebeurt zowel online als offline. Met zeer specifieke vragen kunt u rechtstreeks bij de fabrikant terecht. Vaak wordt extra ondersteuning gegeven door telefoon, e-mail, live chat en extra middelen zoals: FAQ`s en tutorials.

Conclusie

De beste antivirus software is doeltreffend en doelmatig in gebruik, het levert een goede beveiliging en is prijstechnisch in orde. Verder dient de beste virusscanner te beschikken over de juiste beschermende functies en gemakkelijke features zoals automatische updates. Daarnaast is een goede online ondersteuning noodzakelijk.

Betaalde virusscanner

Waarom betalen voor een antivirus pakket als het gratis kan? Dit zijn vragen die geregeld gesteld worden.

Om te beginnen biedt betaalde antivirus software meer beveiliging. Niet alleen tegen virus bescherming maar ook andere dreigingen zoals: ransomeware, malware, phishing en e-mail dreigingen. De moderne virusscanner beschikt ook over een extra functionaliteit zoals de kwetsbaarheidsscanner. Deze pakketten bieden de gebruiker vaak een zorgeloze tijd achter de computer!

Vaak wordt bij een gratis antivirus software weinig tot geen support door de ontwikkelaars geleverd. Daarbij zijn de gratis scanners vaak een kale versie van de betaalde software. In de core zijn ze hetzelfde maar minder uitgebreid geprogrammeerd en niet in staat om zelfstandig onbekende virussen te herkennen. Dit komt omdat de nieuwste snufjes ontbreken.

Voor nog geen dertig euro kunt u tegenwoordig uw computer goed laten beveiligen. Wilt u meer dan een antivirus pakket, dan zijn er ook nog de internet en Totaal Security oplossingen zoals onder andere: Norton Security Premium, Bullguard Internet Security, Bitdefender Total Security, Panda Global Protection. Voor het complete overzicht van de Internet Security test adviseren wij de gevoegde links.

Soorten internet dreigingen

Hier onder staan de meest voorkomende internet dreigingen.

Worm (Computerworm)

Een computerworm (oftewel worm) is een zichzelf vermenigvuldigend computerprogramma. Wormen opereren zelfstandig. Een worm maakt gebruik van gaten in de beveiliging om zich zelfstandig van computer naar computer te verspreiden.

Trojan

Trojans maken geen gebruik van een zwakke plek op een computer. Maar worden zelf door de gebruiker gedownload. Vaak verstoppen ze zich in: plaatjes, filmpjes, screensavers, programmas enz. Deze functie kan toegang tot de geïnfecteerde computer verschaffen en zo schade toebrengen aan de computergegevens of de privacy van de gebruiker.

Spyware

Spyware is een computerprogramma die informatie steelt over een computergebruiker en deze doorsturen naar een externe partij.

Rootkit

Een rootkit is een set softwaretools die vaak wordt gebruikt door hackers. Na toegang te hebben verkregen tot een (computer)systeem, nestelt het zich diep in het besturingssysteem, waardoor het besturingssysteem instabiel wordt. De rootkit is zelden te verwijderen, en als dit lukt zal het functies van het besturingssysteem beschadigen.

Phishing

Phishing is een vorm van internetfraude. Het bestaat uit het oplichten van mensen door ze te lokken naar een valse (bank)website, die een kopie is van de echte website en ze daar — nietsvermoedend — te laten inloggen met hun inlognaam en wachtwoord of hun creditcard-nummer. Hierdoor krijgt de fraudeur de beschikking over deze gegevens met alle gevolgen van dien.

URL-spoofing

URL-spoofing is het nabootsen van de URL van bijvoorbeeld een bank, zodat de gebruiker denkt de echte site te bezoeken, terwijl de URL die van een bedrieger is.

Mailvirussen

Dit zijn de virussen die zichzelf als bijlage, via e-mail, verspreiden. Als uw computer daarmee is besmet is de kans groot dat uw computer ook e-mails met virussen gaat verspreiden. Met als gevolg dat u wordt geblokkeerd door uw internet provider. Daarnaast zal in het bedrijfsleven uw IP-adres op een blacklist komen te staan met als gevolg dat uw e-mails door veel mail servers geblokkeerd wordt.

Keylogger

Een keylogger is een programma of een stuk hardware waarmee men de toetsaanslagen tot zelfs de muisbewegingen van een computergebruiker kan registreren. Dus ook wachtwoorden etc.

Ransomware

Ransomware is een kwaadaardige malware variant die computers kan gijzelen. In de meeste gevallen worden bestanden op de computer versleuteld en eisen cybercriminelen losgeld voor het ontsleutelen van je bestanden. De beste bescherming tegen Ransomware is het maken van back-ups!

Rogueware

Misleidt de gebruiker om geld te betalen voor het verwijderen van bedreigingen en waarschuwingen die nep zijn. Vaak zijn het nep virus scanners en na het betalen blijven ze gewoon op je computer. Ze zijn relatief makkelijk te verwijderen.

Non-Malware fileless attack

Fileless malware is een kwaadaardige code variant dat enkel gebruik maakt van het werkgeheugen in de pc. Het kwaadaardige stukje code wordt rechtstreeks in het RAM (geheugen) van de computer geschreven en niet lokaal op de harddisk zelf. Dit maakt het voor virusscanners erg lastig te detecteren. Deze kwaadaardige code kan verschillende malware bevatten zoals Ransomware en verschillende Trojan horses.

Traditionele antivirus

Er is veel kritiek ontstaan over de uitspraken van Symatec antivirus, die enkelen weken terug liet weten dat de traditionele antivirus niet meer geschikt zou zijn om computers, laptops en mobiele devices te beschermen tegen virussen en overige malware.

Veel beveiligingsexperts vinden de uitspraken schandelijk overdreven. Het is inmiddels bij iedereen bekend dat een goed antivirus pakket meer moet bieden dan alleen antivirus, denk aan een goede firewall, antiphising, antiransomeware, spam filters, sandboxes of intrusion detection tools. Consumenten en het MKB beschikken vaak niet over de meest moderne gelaagde security oplossingen zoals de grote organisaties.

Een goede virusscanner is nog altijd het minste wat u kunt doen om uw computer of thuis netwerk te beschermen. Deze detectie software mag dan ook niet ontbreken op een laptop, pc, tablet of smartphone.