Home » Beste Family Security

Beste Family Security

laatste update:

Beste Family Security

Als je bekend bent met de wereld van malware verwijderingstools, heb je waarschijnlijk gehoord van de namen Bitdefender en AVG. Ze staan bekend om hun hoge beschermingsniveaus en uitgebreide functiepakketten. Om je privacy te waarborgen, bevatten ze ook een VPN waarmee je online anoniem kunt blijven zonder dat je internetprovider (ISP), de overheid of hackers kunnen meekijken.

Maar ondanks deze overeenkomsten, welke antivirus is echt beter? Lees deze vergelijking van Bitdefender versus AVG en ontdek welke antivirus betere bescherming en functies biedt. Je zult ook te weten komen welke minder impact heeft op de prestaties van je apparaat en beter is qua prijs, interface en meer!

Bitdefender vs AVG

Bitdefender Family PackAVG Ultimate
Score
Positie instap antivirus5 van de #233 van de #25
Korting link
Prijs€ 34,99 (5 apparaten)€ 49,20 (10 apparaten)
BesturingssystemenWindows, macOS, Android, iOSWindows, macOS, Android, iOS
Kort samengevat is Bitdefender de winnaar als het gaat om Familie Protectie. Dit omdat Bitdefender net iets meer functies heeft die een meerwaarde hebben voor het gezin. Denk hierbij aan ouderlijk toezicht. Beide antivirus oplossingen scoren ver boven gemiddeld.

Overzicht van functies

Wat betreft functies van AVG vs Bitdefender, bieden beide providers veel handige extraatjes, maar de laatste is iets uitgebreider.

Ongeacht welke provider je kiest, ze bieden beiden real-time, ransomware- en webcambeveiliging, een VPN, een firewall en andere noodzakelijke beveiligingsfuncties. Wat echter anders is, is dat Bitdefender enkele functies heeft die AVG mist. Zo kan het ontbreken van de ouderlijke controlefunctie in AVG een dealbreaker zijn voor mensen met kinderen of jongere broers en zussen die ze willen beschermen tegen online gevaren.

Kwetsbaarheidsscanner
Anti-Ransomware
Anti Rootkit
Anti Malware
Anti Phishing
Anti Spyware
Antivirus
File Advisor
Search Advisor
URL Advisor
USB Controle
Laptop stand
Gamer mode
E-mail Bescherming
Gedragsdetectie
2-way Firewall
Ouderlijk toezicht
Wachtwoordkluis
Diefstalpreventie
PC Tune UP
Online back-up
Bestandsvernietiging
Wi-Fi Security
SafeCam voor pc
Secure VPN
AntiTrack
Systeem belasting (gem)
Industrie gemiddeld
16%
14%
15%

Iets anders dat AVG aan zijn pakketten zou kunnen toevoegen, is de Profielenfunctie. Het is een handige tool om te hebben wanneer je veel tijd op je apparaat doorbrengt met gamen, films kijken, werken of andere activiteiten. Het inschakelen van een profiel past het gebruik van hulpbronnen van de antivirus aan en schakelt verschillende meldingen uit.

Tot slot hebben zowel Bitdefender als AVG de Anti-tracker functie. Hiermee wordt je online privacy verbeterd en kunnen zelfs de laadtijden van websites worden versneld. Maar terwijl deze functie wordt geleverd bij alle betaalde plannen van Bitdefender, kun je deze alleen als een apart product kopen bij AVG. Dit maakt de AVG anti-tracker een duurdere oplossing.

Over het algemeen bieden beide providers uitgebreide beschermings- en privacyfuncties. Bitdefender heeft echter extra gratis extraatjes die voor meer beveiliging zorgen.

Bitdefender functies

Bij Bitdefender krijg je een hele reeks extra functies, ongeacht welk plan je kiest. Zelfs als je geen cent wilt uitgeven, biedt de gratis versie hetzelfde niveau van malwareverwijdering als de betaalde plannen.

Wat betreft de beveiligingsfuncties houdt Advanced Threat Defense je veilig tegen zero-day malware, terwijl Online Threat Prevention je apparaat beschermt tegen online bedreigingen. In geval van een ransomware-aanval herstelt Bitdefender versleutelde bestanden met behulp van de Ransomware remediation-functie.

En dat is nog niet alles – je krijgt ook een kwetsbaarheidsscanner die zich bezighoudt met beveiligingslekken van je apparaat. Op deze manier ben je beschermd tegen mogelijke cyberaanvallen. Er is zelfs een aanpasbare firewall die bedreigingen voorkomt voordat ze zich überhaupt kunnen infiltreren.

Wat betreft privacyfuncties zijn er nogal wat extra’s, zoals de SafePay-browser. Het is een aparte browser die je betalingsgegevens beschermt tijdens het bezoeken van online winkels of banken, zodat niemand erbij kan. Een ander handig extra is de Anti-tracker, waarmee je je geen zorgen hoeft te maken dat kwaadaardige scripts je gegevens verzamelen. Wat betreft webcam- en microfoonbescherming is het behoorlijk angstaanjagend om te bedenken dat iemand probeert er toegang toe te krijgen. Maar als dat ooit gebeurt, laat Bitdefender het je meteen weten.

Een andere belangrijke functie om te vermelden is een VPN (Virtual Private Network). Het is een tool die geliefd is bij cybersecurity-experts; en terecht. Een VPN maakt je in feite anoniem online, wat voorkomt dat iemand, zelfs je ISP, kan zien wat je aan het doen bent. Alsof dat nog niet genoeg is, krijg je bij Bitdefender ook een wachtwoordmanager voor een veilige organisatie, opslag en bescherming van je inloggegevens.

AVG functies

Het hebben van een uitgebreide verzameling functies is iets waar AVG trots op kan zijn, net als Bitdefender. Terwijl het gratis plan alleen malwarebescherming en een anti-diefstal telefoontracker biedt, krijg je veel meer extra’s met de betaalde abonnementen.

AVG richt zich op beveiliging in verschillende scenario’s. Wat betreft de anti-diefstal telefoontracker-functie, hiermee kun je op afstand toegang krijgen tot je telefoon en zelfs een foto van de dief maken. Je krijgt ook de Sensitive Data Shield die de toegang van andere apps tot bestanden met gevoelige informatie beperkt.

Een andere functie die ik bijzonder interessant vind, is de op AI gebaseerde detectie van phishingdreigingen. Het onderzoekt domeinen, verdachte tokens en visuele elementen om te beoordelen of je een phishing-site bezoekt. AVG vergeet ook niet de gebruikers zonder ingebouwde webcamafdekking en zorgt voor bescherming tegen ongeoorloofde toegangspogingen tot de webcam.

Als je besluit voor de betaalde abonnementen te gaan, krijg je een verbeterde firewall die inkomende en uitgaande verbindingen met je netwerk observeert. Je kunt de regels aanpassen aan je behoeften en zelfs instellen dat deze veel strenger zijn wanneer je verbonden bent met openbare wifi.

Hoewel het geen van de beste VPN’s op de markt is, wordt deze antivirus geleverd met de AVG Secure VPN-service die meer dan 50 serverlocaties heeft. Het is echter erg basic, biedt niet veel functies en kan zichtbare snelheidsdalingen veroorzaken.

Conclusie

Categorie
Bitdefender
AVG
Functies
Bescherming score
PC belasting
Prijs
Gebruiksvriendelijkheid

Deze vergelijking van AVG versus Bitdefender heeft aangetoond dat hoewel beide antivirusprogramma’s uitstekende beschermingsoplossingen zijn, het moeilijk is om te concurreren met Bitdefender, een van de toonaangevende diensten op de markt.

AVG blijft Bitdefender echter niet ver achter in termen van functies; de laatst genoemde heeft echter een paar handigere tools, zoals ouderlijke controle en aanpasbare profielen. Niet te vergeten dat de abonnementen veel goedkoper zijn en veel meer waar voor je geld bieden.

Ik moet beide diensten prijzen voor het bieden van eersteklas bescherming en toch een lage impact op de prestaties van het apparaat te behouden. Zowel AVG als Bitdefender hebben uitstekende app-ondersteuning en handig ingedeelde interfaces.

Wat ondersteuning betreft, neemt Bitdefender de leiding, omdat het menselijke assistentie biedt voor gebruikers die besluiten bij het gratis plan te blijven. De provider biedt ook telefonische ondersteuning, niet alleen voor gebruikers in Engels sprekende landen, maar ook voor wereldwijde klanten.

Samenvattend is Bitdefender een betere antivirus omdat het meer voordelen biedt voor zijn gebruikers dan AVG.