Home » Beste virusscanner 2024 » Avast Antivirus 2024
Avast antivirus logo

Avast Antivirus 2024

Review

Bezoek Website Vanaf: €39,99

Review Overview

Antivirus Bescherming

9.5

Gebruikersgemak

8.0

Betrouwbaarheid Score

9.0

Mogelijkheden

9.0

Als een van de toonaangevende bedrijven op het gebied van online veiligheid biedt Avast een uitgebreide reeks beveiligingssoftware voor particulieren. Deze software maakt gebruik van moderne technologieën en staat hoog aangeschreven bij experts. Welke abonnementen heeft Avast en welk pakket past het beste bij uw behoeften?

Algemeen

Avast analyseert gegevens van miljoenen gebruikers over de hele wereld in een enorme cloud, waardoor het in staat is om nieuwe dreigingen vroegtijdig te ontdekken. Het bedrijf beweert elke maand ongeveer 2 miljard aanvallen tegen te houden. Avast heeft in de loop der jaren verschillende prijzen gewonnen, waaronder de “Editor’s Choice” van PC Mag voor de gratis virusscanner van het bedrijf.

Tarieven

De betaalde antivirussoftware van Avast begint bij € 59,95 per jaar. Voor dit bedrag krijgt u direct een Internet Security-pakket met veelzijdige functies. Hoewel de instapprijs van Avast hoger is dan gemiddeld, biedt het tegelijkertijd de kwaliteit die u mag verwachten voor deze prijs. Het duurste Ultimate-pakket kost € 119,99 per jaar, maar biedt toegang tot een wachtwoordmanager en VPN in één pakket.

Abonnementen

Avast biedt een gratis antivirusprogramma met basisbescherming en drie betaalde abonnementen voor pc’s. Het eerste betaalde pakket is Internet Security, dat geavanceerde beveiliging biedt voor uw computer. De duurdere pakketten zijn uitgerust met extra functies zoals een bestandsvernietiger en VPN. Er is ook betaalde antivirussoftware beschikbaar die specifiek is ontworpen voor Mac.

Internet Security

Avast Internet Security biedt een reeks beschermingsfuncties om veilig gebruik te maken van internet, internetbankieren en sociale media. Naast het detecteren van schadelijke software controleert de virusscanner uw systeem op zwakke plekken en verdacht gedrag. De software beschermt tegen geavanceerde bedreigingen zoals ransomware en voorkomt dat u op nepwebsites belandt die gevoelige gegevens proberen te stelen. Verder heeft het pakket anti-spam en controleert het automatisch uw Wi-Fi-netwerk op zwakke plekken. U kunt al uw accounts beveiligen met één wachtwoord, en de software bevat een firewall, gamemodus en browser clean-up.

Premier

Dit premium beveiligingspakket bevat alle functies van Internet Security en voegt extra opties toe, zoals een webcamschild om ongewenste toegang tot uw webcam te voorkomen, automatische app-updates en een bestandsvernietiger om gegevens veilig te verwijderen.

Ultimate

Avast Ultimate biedt dezelfde antivirusmogelijkheden als Premier, maar bevat ook een opruimprogramma voor systeemoptimalisatie, een VPN en een wachtwoordmanager. Deze programma’s zijn ook afzonderlijk verkrijgbaar, maar zijn gebundeld in het Ultimate-pakket tegen een voordeligere prijs.

Security Pro voor Mac

Met Avast Security Pro voor Mac bent u beschermd tegen zelfs de meest hardnekkige virussen en malware. De software waarschuwt voor onveilige websites, spoort zwakke plekken in uw router op en biedt real-time beveiliging voor Wi-Fi-netwerken. Met Avast Security Pro kunt u gevoelige bestanden extra beveiligen tegen ransomware.

Conclusie

Avast biedt een uitgebreide reeks abonnementen, waarbij zelfs het instappakket beschikt over een uitstekende virusscanner en veelzijdige bescherming. De toegevoegde webcambeveiliging en automatische updates maken het iets duurdere Premier-pakket een goede keuze, terwijl Avast Ultimate interessant is voor wie gebruik wil maken van een VPN en andere extra opties.