Home » Beste virusscanner 2024 » Avira Antivirus 2024
Avira Antivirus logo

Avira Antivirus 2024

Review

Bezoek Website Vanaf: €34,95

Review Overview

Antivirus Bescherming

9.0

Gebruikersgemak

7.0

Betrouwbaarheid Score

8.0

Mogelijkheden

7.5

Als een van de pioniers op het gebied van virusscanners heeft het Duitse Avira een schat aan ervaring. Niet voor niets scoort het bedrijf al jarenlang hoog in onafhankelijke tests. Avira biedt een uitgebreide reeks virusscanners, speciaal ontwikkeld voor verschillende platformen. In dit artikel ontdekt u welke abonnementen Avira heeft voor consumenten en welk pakket het meest geschikt is voor u.

Algemeen

Al meer dan 30 jaar ontwikkelt Avira software om computers te beschermen, en inmiddels zijn de producten van Avira meer dan 500 miljoen keer geïnstalleerd op apparaten over de hele wereld. Dagelijks ontdekt de virusscanner van Avira 30 miljoen bedreigingen. Daarmee is Avira een van de leiders op het gebied van antivirussoftware. De verschillende producten van Avira scoren vrijwel elk jaar goed in onafhankelijke onderzoeken. Zo behaalde Antivirus Pro ook dit jaar weer bijna een perfecte score in de recensie van AV-Test.

Prijs

De prijs van de verschillende abonnementen varieert van € 34,95 per jaar voor het basispakket tot € 84,95 voor de Total Security Suite. Met het basis- en totaalpakket kunt u direct vijf verschillende computers beveiligen. Hierdoor is de prijs-kwaliteitverhouding, met name voor gezinnen en mensen met meerdere computers, zeer gunstig.

Abonnementen

Naast enkele gratis virusscanners biedt de Duitse beveiligingssoftwaregigant meerdere betaalde pakketten voor particuliere gebruikers. Het basispakket is Antivirus Pro. Daarnaast heeft Avira een uitgebreidere Internet Security Suite en een Optimization Suite die vooral gericht is op het verbeteren van de prestaties van uw systeem. Het meest uitgebreide abonnement is de Avira Total Security Suite.

Antivirus Pro

Dit betaalde basispakket van Avira biedt alle bescherming die u nodig heeft om veilig gebruik te maken van het internet. De software detecteert virussen zodra ze op het internet verschijnen en beschermt uw systeem real-time tegen deze bedreigingen. Uw systeem is altijd beschermd tegen zelfs de meest geavanceerde malware zoals ransomware. Nepwebsites worden door het antivirusprogramma herkend, zodat u zonder zorgen kunt surfen op het internet. Daarnaast beschermt de software u tegen identiteitsdiefstal door keyloggers, rootkits en spyware te blokkeren. Antivirus Pro biedt ook extra beveiliging bij online aankopen en internetbankieren. Een groot voordeel van Avira Antivirus Pro ten opzichte van andere basispakketten is dat u dit abonnement direct kunt gebruiken voor vijf apparaten, en dat het bovendien geschikt is voor Android-apparaten en Mac.

Internet Security Suite

Hackers maken gebruik van gaten in de beveiliging van uw systeem die ontstaan door verouderde software op uw computer. Met Internet Security Suite weet u zeker dat uw programma’s altijd up-to-date zijn en dat gaten in de beveiliging zijn gedicht. Deze suite beschikt namelijk over een automatische software-updater. Zonder dat u zelfs maar op een knop hoeft te drukken, beschikt u altijd over de nieuwste drivers en updates. Internet Security Suite heeft dezelfde functies als Antivirus Pro. U kunt dus veilig surfen en internetbankieren en u bent beschermd tegen hardnekkige malware zoals ransomware.

Optimization Suite

Voor degenen die hun computer niet alleen willen beveiligen, maar ook de prestaties van hun systeem willen optimaliseren, is er de Optimization Suite. Met dit pakket heeft u dezelfde beveiliging als met Avira Antivirus Pro, en daarnaast is het pakket uitgebreid met System Speedup Pro. Hiermee zorgt u ervoor dat onnodige (vaak verborgen) bestanden worden verwijderd en uw systeem sneller opstart en soepeler presteert. Deze software is overigens ook apart verkrijgbaar, maar met Optimization Suite bent u voordeliger uit dan wanneer u beide pakketten los koopt.

Total Security Suite

Het meest complete abonnement van Avira is de Total Security Suite. Hiermee profiteert u niet alleen van dezelfde bescherming als met Antivirus Pro, maar heeft u ook toegang tot System Speedup Pro, waardoor uw computer altijd optimale prestaties levert. De belangrijkste toevoeging van de Total Security Suite is echter de VPN die uw verkeer versleutelt. Dit is vooral belangrijk wanneer u gebruikmaakt van openbare Wi-Fi-netwerken. Daarnaast heeft u met de VPN geen last meer van geografische beperkingen. Verder heeft de Total Security Suite een firewallmanager waarmee u de instellingen van de Windows-firewall in één keer kunt optimaliseren. Dit uitgebreide pakket heeft helaas niet de automatische software-updater uit het Internet Security-abonnement.

Conclusie

Antivirus Pro van Avira biedt uitstekende bescherming, maar voor optimale veiligheid kunt u het beste kiezen voor de Internet Security Suite. De Optimization Suite is met name geschikt voor mensen met een oudere of tragere computer. De Total Security Suite is vooral de moeite waard als u gebruik wilt maken van een VPN.