Home » Beste virusscanner 2024 » Bitdefender Antivirus 2024
Bitdefender logo

Bitdefender Antivirus 2024

Review

Bezoek Website Vanaf: € 19,99

Review Overview

Antivirus Bescherming

10

Gebruikersgemak

9.5

Betrouwbaarheid Score

10

Mogelijkheden

9.8

Al jarenlang behoren de verschillende antivirusoplossingen van Bitdefender tot de beste op de markt. De laatste vier jaar zijn virusscanners van Bitdefender zelfs als beste uit de bus gekomen in onze tests. Het bedrijf levert geavanceerde antivirussoftware, waaronder een uitgebreid basispakket en diverse aanvullende abonnementen met meer mogelijkheden. Wereldwijd maken ruim 500 miljoen mensen gebruik van Bitdefender antivirussoftware om hun computer te beschermen. Maar wat zijn nu precies de voor- en nadelen van de verschillende antiviruspakketten van Bitdefender?

Bitdefender: Vooruitstrevende Antivirussoftware

Bitdefender scoort al jarenlang erg hoog in onafhankelijke tests. Virussen, malware en andere kwaadaardige software maken vrijwel geen kans om door te dringen tot uw systeem. Zo hield de virusscanner van Bitdefender in een test van AV-test.org honderd procent van alle aanvallen tegen.

De antivirussoftware van Bitdefender is voorzien van de meest moderne technologie. Een Smartscan zorgt ervoor dat de software zich aanpast aan het gebruik van uw computer. Een van de unieke eigenschappen van de Bitdefender antivirussoftwarepakketten is de Photon-technologie. Deze innovatie zorgt ervoor dat het systeem nagenoeg geen snelheid verliest. De klantenservice bestaat uit supportartikelen in het Nederlands, een Engelstalig forum, een contactformulier en telefonische hulp. Bitdefender is een van de meest vooruitstrevende bedrijven als het gaat om antivirussoftware. Er wordt dan ook veel aandacht besteed aan nieuwe beveiligingsmogelijkheden om cybercriminelen constant een stap voor te kunnen zijn.

Tarieven van Bitdefender

De tarieven die Bitdefender hanteert zijn zeer redelijk gezien de kwaliteit en de mogelijkheden van de verschillende pakketten. De prijs is te vergelijken met die van de concurrentie en vaak zelfs iets voordeliger. Het standaardpakket kost nu €19,99 per jaar. Voor €19,99 per jaar beschermt u 3 computers, terwijl het familiepakket, waarmee u een 15 tal apparaten kunt beveiligen kost €64,99 per jaar.

Abonnementen: Bitdefender biedt vier verschillende pakketten

Bitdefender biedt u dit jaar als klant de optie tot vier verschillende pakketten: de Antivirus Plus 2024, Internet Security 2024, Total Security Multi-Device 2024 en Family Pack 2024. Maar wanneer is het basispakket voldoende en wanneer bent u beter af met een van de meer uitgebreide abonnementen? In deze recensie bespreken we de verschillende pakketten en kunt u ontdekken wat de verschillen tussen de diverse opties zijn.

Antivirus Plus 2024

Bitdefender-Antivirus-Plus-2024

De Antivirus Plus van Bitdefender biedt voor een basispakket ontzettend veel mogelijkheden. Het pakket beschermt u op de achtergrond tegen vrijwel alle vormen van cybercrime. Het is dan ook niet verwonderlijk dat Antivirus Plus 2024 behoort tot de meest effectieve antiviruspakketten op de markt. U wordt onder andere beschermd tegen de nieuwste en meest geavanceerde bedreigingen. Het programma heeft bijvoorbeeld extra beveiliging tegen ransomware ingebouwd. Hierdoor bent u er zeker van dat uw computer nooit kan worden ‘gegijzeld’ door cybercriminelen die losgeld eisen. Met Bitdefender Antivirus Plus 2024 kunt u maximaal drie apparaten een jaar lang beschermen. Het programma is stil en makkelijk in het gebruik. Met een prijs van €29,95 per jaar is het een relatief goedkoop, maar zeer uitgebreid pakket, waarmee u gegarandeerd beschermd bent tegen alle denkbare vormen van internetcriminaliteit. Het nadeel is vooral dat Antivirus Plus, in tegenstelling tot de Total Security 2024, niet werkt voor Android- en iOS-producten.

Internet Security 2024

Bitdefender-Internet-Security-2024

Internet Security van Bitdefender is een uitgebreidere versie van het basispakket. U kunt gebruik maken van alle functies die Antivirus Plus biedt en net als het kleine broertje biedt Internet Security uitgebreide bescherming tegen ransomware. Het programma werkt makkelijk en geruisloos. Zonder dat u telkens wordt lastiggevallen, worden alle bedreigingen geblokkeerd. Naast alle functies van Antivirus Plus 2024, heeft u de beschikking over ouderlijk toezicht en een geavanceerde firewall. De firewall is van begin af opnieuw opgebouwd en makkelijk te bedienen. De ouderlijk toezicht-functie is uiteraard erg handig als u kinderen heeft. Als ouder kunt u er snel en eenvoudig voor zorgen dat uw kinderen geen toegang hebben tot ongewenste inhoud zoals seksueel getinte of gewelddadige websites. Net als Antivirus Plus is Internet Security niet compatibel met Android- of iOS-producten. Met €49,95 per jaar ligt de prijs flink wat hoger dan die van Antivirus Plus. Internet Security is dan ook vooral de moeite waard als u kinderen heeft.

Total Security 2024

Total Security 2024 is speciaal ontwikkeld om verschillende soorten apparaten te kunnen beveiligen. Wie Mac-producten heeft of de antivirussoftware van Bitdefender wil gebruiken op Android-apparaten komt al snel uit bij de zeer uitgebreide Total Security 2024. Met deze geavanceerde bundel kunt u uw computers, tablets en smartphones beschermen tegen nagenoeg iedere vorm van cybercriminaliteit. Net als bij de andere producten van Bitdefender bent u beschermd tegen veelvoorkomende bedreigingen als malware, ransomware en phishingwebsites. Daarnaast biedt dit pakket ook uitgebreide antidiefstal mogelijkheden. Wanneer een van uw apparaten wordt gestolen, kunt u deze op afstand blokkeren en u kunt de gps van uw tablet of smartphone op afstand activeren om te zien waar uw gestolen apparaat zich bevindt. Met het pakket kunt u vijf verschillende apparaten beveiligen, wat voor de meeste gebruikers voldoende zal zijn. De prijs van €69,95 per jaar is zeer acceptabel voor de uitgebreide mogelijkheden en het aantal apparaten dat u kunt beschermen.

Bitdefender Family Pack 2024

Bitdefender-Family-Pack-2024

Het meest complete abonnement van Bitdefender is Family Pack 2024. Hiermee beveiligt u al uw apparaten, van pc’s tot Apple-producten en tablets of telefoons met een Android besturingssysteem. Het biedt de mogelijkheid om de beveiliging van alle apparaten vanuit één centrale omgeving te regelen. Verder heeft u de mogelijkheid tot ouderlijk toezicht en het vergrendelen van gevoelige bestanden. Ook beschikt Family Pack over een geavanceerde firewall. Het aantal apparaten dat u kunt beveiligen is onbeperkt. Daarmee is dit abonnement geschikt voor vrijwel ieder gezin, maar ook voor degenen met veel digitale apparatuur. Met €99,95 per jaar is dit het duurste pakket van Bitdefender, maar als u veel verschillende apparaten wilt beschermen, is dit zeker de moeite waard.

Conclusie

Het verschil tussen de verschillende abonnementen zit vooral in het aantal en het soort apparaten dat u kunt beveiligen. Wanneer u slechts een tot drie Windows-gestuurde computers wilt beschermen, is de standaard Antivirus Plus 2024 meer dan voldoende. Wanneer u ook iOS- of Android-apparaten heeft, is Bitdefender Total Security of Family Pack de enige optie. Het verschil tussen deze twee abonnementen is vooral het feit dat u Family Pack kunt gebruiken voor een onbeperkt aantal apparaten. Internet Security is vooral de moeite waard als u kinderen heeft en slechts een beperkt aantal apparaten wilt beschermen.