Home » Beste virusscanner 2024 » McAfee Antivirus 2024
McAfee logo

McAfee Antivirus 2024

Review

Bezoek Website Vanaf: € 19,95

Review Overview

Antivirus Bescherming

9.9

Gebruikersgemak

8.8

Betrouwbaarheid Score

9.5

Mogelijkheden

8.5

McAfee is al jarenlang een van de toonaangevende namen op het gebied van antivirussoftware. De diverse oplossingen voor particulieren van het bedrijf scoren consequent hoog in verschillende onafhankelijke tests. De antivirussoftware van McAfee varieert van basispakketten tot uitgebreide totale beveiligingssuites. Bovendien biedt het bedrijf speciale virusscanners die zijn ontworpen voor mobiele apparaten. Maar wat zijn precies de verschillen tussen de verschillende producten en welk pakket past het beste bij u?

Belangrijk: 
McAfee heeft recentelijk zijn aanbod herzien door alle pakketten te herstructureren en functies met elkaar te integreren. Aangezien deze aanpassingen nog gaande zijn, kunnen we momenteel geen gedetailleerde informatie verstrekken over de inhoud van elk pakket. Hieronder vindt u een afbeelding met een overzicht van de functies die de verschillende pakketten bieden. Als u specifiek op zoek bent naar antivirus software met ouderlijk toezicht, zijn de gezinspakketten wellicht wat u nodig heeft. Bezoek de website voor de meest up to date informatie.
McAfee Antivirus Oplossingen

Voorloper op het gebied van Antivirus:

McAfee ontwikkelt antivirussoftware voor zowel particuliere gebruikers als bedrijven. De klanten van McAfee omvatten overheidsinstanties, zakelijke klanten en miljoenen thuisgebruikers. Door de jaren heen heeft het bedrijf tal van nieuwe technologieën ontwikkeld en heeft het meer dan 1300 patenten op zijn naam staan. In tegenstelling tot traditionele beveiligingsmethoden richt McAfee zich op het detecteren van mogelijke beveiligingsrisico’s voordat er daadwerkelijk virussen voor worden ontdekt. De laatste jaren maakt het bedrijf gebruik van een geavanceerd open beveiligingsplatform waarin verschillende producten en technologieën met elkaar samenwerken en informatie uitwisselen over de bestaande digitale dreigingen.

Tarieven McAfee: profiteer van aanbiedingen:

McAfee hanteert prijzen die typisch zijn voor premium antivirusproducten. Antivirus Essential is normaal gesproken verkrijgbaar voor € 59,95 per jaar, terwijl Premium € 64,95 per jaar kost en de prijs van McAfee Advanced Security normaal gesproken € 89,95 per jaar bedraagt. Ultimate, een ander uitgebreid abonnement, kost doorgaans ook € 189,95 per jaar. McAfee biedt echter regelmatig grote kortingsacties waarbij u tot meer dan de helft van de gebruikelijke prijs kunt besparen of tientallen euro’s kunt terugkrijgen. Zo kunt u voor slechts enkele tientallen euro’s een hoogwaardige virusscanner verkrijgen.

Vier verschillende McAfee-producten:

McAfee heeft een uitgebreide reeks producten voor particuliere gebruikers. De belangrijkste pakketten zijn de eerder genoemde Antivirus Essential, Premium Security, Advanced Protection en Ultimate. Al deze abonnementen zijn geschikt voor zowel Windows als Mac, evenals voor Android- en iOS-smartphones en -tablets. Daarnaast biedt McAfee ook een standaard basispakket en software die speciaal is ontwikkeld voor mobiele apparaten, evenals een speciale gezinsoplossing. Welk abonnement het meest geschikt is voor u, hangt af van uw behoeften en het aantal apparaten dat u wilt beschermen.

McAfee Essential 2024:

McAfee Antivirus Essential is een uitgebreider pakket dan het basispakket. De software is compatibel met elk besturingssysteem en biedt zeer complete bescherming tegen malware. Verdachte websites, berichten en bestanden worden direct herkend en geblokkeerd. Tijdens het online bankieren wordt een speciale encryptieservice geactiveerd. Ook biedt het pakket bescherming voor uw Wi-Fi-netwerk. U wordt gewaarschuwd voor verdachte links en potentieel gevaarlijke websites om te voorkomen dat u slachtoffer wordt van phishing. De software beschikt over speciaal ontwikkelde beveiligingssoftware voor sociale media, die uw persoonlijke informatie en wachtwoorden beschermt en gevaarlijke berichten blokkeert. Bestanden die u van internet downloadt, worden automatisch gescand en geblokkeerd als de inhoud verdacht is.

McAfee Premium 2024:

McAfee Premium biedt alle functies van Antivirus Essential en heeft daarnaast enkele uitgebreidere opties. Zo beschikt de software over een anti-spamfunctie die ongewenste en mogelijk schadelijke e-mails tegenhoudt. Met het Premium Security-gezinsabonnement kunt u ook ouderlijk toezicht gebruiken om het internetgedrag van uw kinderen te controleren en websites met ongewenste inhoud te blokkeren. Een andere functie met toegevoegde waarde is de True Key-identiteitsmanager. Met deze wachtwoordmanager kunt u al uw wachtwoorden opslaan op een veilige locatie. De wachtwoordmanager biedt onder andere gezichts- en vingerafdrukherkenning op smartphones.

McAfee Advanced 2024:

McAfee Advanced is wellicht het meest complete pakket. Net als Antivirus Essential en Premium Security biedt Advanced Protection uitgebreide bescherming tegen de gevaarlijkste malware, bedreigingen op sociale media, spyware en andere kwaadaardige software. Terwijl het Essential-pakket geschikt is voor vijf personen, biedt Advanced Protection onbeperkte apparaatbescherming. Dit is handig als uw gezin de antivirussoftware gebruikt en apparaten deelt. Een opvallende functie van Total Protection is McAfee File Lock. Hiermee kunt u gevoelige bestanden veilig opslaan in een digitale kluis en deze voorzien van encryptie. Om toegang te krijgen tot deze bestanden moet eerst een wachtwoord worden ingevoerd. Zelfs als kwaadwillenden toegang krijgen tot uw systeem, zijn uw belangrijkste bestanden altijd veilig.

McAfee Ultimate 2024:

Een ander uitgebreid abonnement van McAfee is het Ultimate-pakket. Ultimate en Total Protection hebben vrijwel dezelfde functies. Het grote verschil met Advanced Protection is de volledige service voor het opschonen van online accounts.

Conclusie:

McAfee Antivirus Essential is een uitgebreid basispakket dat veel waar voor uw geld biedt. Premium Security heeft enkele extra functies, zoals een spamfilter en ouderlijk toezicht in het gezinsabonnement. McAfee heeft onlangs al zijn pakketten herzien en functies samengevoegd. Dit proces is nog gaande, dus we kunnen geen volledig beeld geven van welke functies in welk pakket zitten. Hierboven vindt u een screenshot met alle functies die beschikbaar zijn in de verschillende pakketten. Als u specifiek op zoek bent naar antivirus software met ouderlijk toezicht, zijn de gezinspakketten mogelijk geschikt voor u.