Home » Beste virusscanner 2024 » Norton Antivirus 2024

Norton Antivirus 2024

Review

Bezoek Website Vanaf: €19,99

Review Overview

Antivirus Bescherming

9.9

Gebruikersgemak

8.0

Betrouwbaarheid Score

9.5

Mogelijkheden

8.0

Norton Antivirus is een van de grote spelers op het gebied van beveiligingssoftware. Het bedrijf Symantec levert al vele jaren zeer betrouwbare virusscanners, en geen enkel ander merk werd zo vaak bekroond door het gezaghebbende PC Magazine. De laatste jaren is de antivirussoftware van Norton ten opzichte van die van de concurrentie echter wat beperkt in het aantal functies. Voor wie geen behoefte heeft aan deze extra’s is dat geen enkel probleem, want de producten van Norton zijn nog altijd van een erg hoge kwaliteit.

De Norton virusscanners staan bekend om hun betrouwbaarheid. Norton richt zich uitsluitend op het maken en verbeteren van antivirussoftware, en dat heeft ertoe geleid dat het bedrijf al jaren een van de meest geavanceerde merken op het gebied van virusscanners is. Zo won het securitybedrijf twaalf keer op rij de Editors’ Choice Award van PC Magazine. Daarmee troeft Norton ieder ander beveiligingsbedrijf af. Norton belooft dan ook dat wanneer u een abonnement afsluit, er altijd een expert beschikbaar is om uw apparaten vrij te houden van virussen, als dit nodig is. Wanneer dit niet lukt, krijgt u uw geld terug. Norton besteedt veel tijd aan het analyseren van nieuwe bedreigingen en het vinden van manieren om deze te weerstaan.

Een goed antiviruspakket voor een nette prijs.

Norton biedt kortingen tot 60 procent voor nieuwe klanten. De prijs van het standaardabonnement van Norton is het eerste jaar €29,99, en daarmee relatief voordelig. U kunt hier echter slechts één apparaat mee beveiligen. Wanneer u meerdere computers, smartphones of tablets heeft, is het de moeite waard om het Deluxe- of Premium-abonnement te overwegen. Hiermee kunt u respectievelijk vijf of tien apparaten beschermen. De prijs van Norton Internet Security Deluxe is het eerste jaar €49,99 en Norton Security Premium kost het eerste jaar €59,99. Overigens geldt de kortingsactie alleen het eerste jaar. De daaropvolgende jaren gaat de prijs dus omhoog.

Abonnementen.

Norton biedt drie verschillende abonnementsmogelijkheden naast het instap model: Standaard, Deluxe en Premium. Het verschil tussen de eerste twee is het aantal apparaten dat u kunt beveiligen. Het standaardpakket is slechts geschikt voor één pc of Mac, terwijl u met de Deluxe vijf verschillende apparaten kunt beveiligen. Het Premium-pakket is geschikt voor tien computers, telefoons of tablets en heeft daarnaast uitgebreidere functies. Alle abonnementen zijn geschikt voor Windows, Mac en Android.

Norton Security Standaard 2024.

Norton-Security-Standaard-2024

Met Norton Security Standaard kunt u één pc of Mac beschermen tegen de gevaren van het internet. Deze basis antivirussoftware zorgt ervoor dat virussen en malware geen kans maken zich op uw computer te nestelen. Bovendien beschermt de virusscanner van Norton uw identiteit en zorgt de software ervoor dat u altijd veilig online transacties kunt doen. De bescherming tegen virussen is honderd procent waterdicht, maar vergt vrij veel van uw computer. Vooral de prestaties van oudere pc’s kunnen hieronder lijden. Desalniettemin is het een groot pluspunt dat u ook Mac-computers kunt beveiligen met het basispakket van Norton. Bij veel andere merken dient u hier een duurder of aanvullend abonnement voor af te sluiten. De standaardprijs voor het pakket is €74,99 per jaar, maar nieuwe klanten krijgen het eerste jaar 60 procent korting, waardoor de prijs uitkomt op €29,99.

Norton Security Deluxe 2024.

Norton-Security-Deluxe-2024

Wilt u een of meerdere computers beschermen en wilt u de virusscanner daarnaast ook nog eens gebruiken voor uw smartphones of tablet? Dan is het uitgebreidere Security Deluxe wellicht het meest geschikte pakket voor u. Hiermee kunt u tot vijf verschillende apparaten beveiligen. Het pakket biedt dezelfde soort bescherming als de Norton Security Standaard en heeft dus een sterke verdediging tegen virussen en malware, terwijl ook uw identiteit en online transacties worden afgeschermd van de buitenwereld. De beveiliging van de verschillende apparaten is te regelen via een handige webportal. Wanneer u echter behoefte heeft aan mogelijkheden tot het maken van back-ups of ouderlijk toezicht, dan heeft u het duurdere Norton Security Premium nodig. Het eerste jaar kost Norton Security Deluxe €49,99 per jaar.

Norton Security Premium 2024.

Norton-Security-Premium-2024

Het meest uitgebreide antiviruspakket van Norton is Security Premium. Hiermee kunt u tot wel tien verschillende apparaten beveiligen (waaronder Mac en Android). Net als bij Security Deluxe en Security Standaard worden al uw apparaten beschermd tegen malware, virussen en het stelen van uw persoonsgegevens. Daarnaast beschikt u met dit pakket over de mogelijkheid om automatisch back-ups te laten maken van foto’s, video’s, financiële bestanden en andere belangrijke data. Desgewenst kunt u gebruik maken van 25GB aan cloudopslag zodat u nooit te weinig ruimte heeft om belangrijke gegevens veilig op te slaan. Bovendien bevat dit pakket uitgebreide mogelijkheden tot ouderlijk toezicht, waarmee u er onder andere voor kunt zorgen dat uw kinderen geen ongewenste websites bezoeken. Met €59,99 per jaar voor het eerste jaar en een standaardprijs van €114,99 is dit het duurste abonnement van Norton. Wanneer u veel apparaten heeft is het extra bedrag ten opzichte van het Standaard en het Deluxe-pakket echter wel de moeite waard.

Conclusie.

Het verschil tussen Security Standaard en Security Deluxe zit hem voornamelijk in het aantal apparaten dat u ermee kunt beveiligen. Wanneer u meer dan een computer, smartphone of tablet wilt beschermen, komt u automatisch uit bij dit uitgebreidere pakket. De extra functies, zoals het maken van back-ups, toegang tot cloudopslag