Home » Small Business Antivirus – Endpoint Protection 2023

Small Business Antivirus – Endpoint Protection 2023

laatste update:

Small business antivirus: goed beveiligd tegen cybercrime

Kleinere ondernemingen hebben evenveel last van cybercrime als grote bedrijven. Het ontbreekt ze echter aan de expertise en middelen van ICT afdelingen waarover grotere organisaties wel beschikken. Daardoor zijn ze een gewild doelwit voor criminelen. U leest hier over het probleem van cybercrime voor MKB’ers en we bekijken de belangrijkste beveiligingsoplossingen die small business antivirus bieden aan uw onderneming.

‘Cybercrime kost de Nederlandse ondernemer jaarlijks tenminste 7,5 miljard euro’

Internet is niet meer weg te denken uit het bedrijfsleven. Nu steeds meer handel online plaatsvindt, neemt ook het risico op cybercrime toe. Elk jaar lijdt de Nederlandse samenleving minimaal tien miljard euro schade door cybercriminaliteit. Driekwart hiervan komt voor rekening van het bedrijfsleven.

De AIVD noemt cybercriminaliteit en digitale spionage zelfs als ‘grootste dreigingen voor overheid en bedrijfsleven’.

Geschat wordt dat een op de drie MKB’ers slachtoffer wordt van internetcriminaliteit. Het schadebedrag kan voor een kleine ondernemer flink oplopen.

Veilig en verantwoord ondernemen

Het maakt cybercriminelen niet uit of u een groot of klein bedrijf heeft. Zolang uw onderneming waardevolle gegevens online heeft, bent u dus potentieel doelwit. Criminelen richten zich vooral op:

 • persoonlijke- en/of bankgegevens van werknemers en klanten
 • intellectuele eigendommen
 • sales en productinformatie
 • financiële bedrijfsinformatie

Soms gaat het een stap verder. Criminelen kunnen de systemen van een klein bedrijf gebruiken om de vertrouwensrelatie met grotere bedrijven te misbruiken. Overkomt dit u als ondernemer, dan wordt u in de meeste gevallen aansprakelijk gesteld.

Veilig ondernemen in de moderne tijd betekent dus vooral: verantwoord omgaan met uw online business en die van uw relaties. Anderzijds moet goede beveiliging niet in de weg staan van de groei en potentie van uw onderneming.

Wat zijn de voordelen van small business antivirus?

Speciaal voor ambitieuze MKB ondernemers, bieden softwareontwikkelaars small business internet security oplossingen. Deze pakketten bieden u een aantal voordelen:

 • 1 geïntegreerde beveiligingsoplossing die u centraal beheert
 • Cloud dienst, dus neemt geen serverruimte in beslag
 • Beveiligt alle soorten apparaten, van desktop tot smartphone
 • Professionele beveiligingstools waarvoor geen specifieke expertise nodig is
 • Makkelijk te installeren en eenvoudig te bedienen
 • Groeit mee met de grootte van uw bedrijf. U betaalt dus alleen voor wat u daadwerkelijk gebruikt
 • Online support, 24 uur per dag, 7 dagen per week
 • Mogelijkheid tot back up en online opslag

We lichten er een paar verder toe.

Internetbeveiliging als cloud-dienst

De internet security software installeert en beheert u vanuit de cloud en wordt feitelijk gerund en onderhouden door de ontwikkelaar zelf. U heeft hiervoor niet te investeren in een kostbare ICT infrastructuur met personeel. Beveiliging vanuit de cloud scheelt u veel tijd, geld en moeite. Met de centrale management tools ziet u in een overzicht de beveiligingsstatus van alle apparaten in uw onderneming.

Een ander voordeel van een cloud-dienst: u beheert de software ook van buiten uw kantoor. Dus niet 20 werkplekken langs lopen om 1 voor 1 de antivirus software te installeren. Een nieuwe werknemer of apparaat voegt u in enkele stappen toe, bijvoorbeeld vanaf uw smartphone.

Alle apparaten in 1 keer beveiligd, endpoint protection

Met small business antivirus beveiligt u in een keer alle desktops, laptops, tablets en smartphones. Het maakt niet uit op welk platform deze draait: Windows, Linux of Mac en het mobiele Android en iOS. Elk apparaat heeft specifieke beveiligingskenmerken waar het pakket rekening mee houdt. PCs en Macs worden beschermd tegen online dreigingen en identiteitsdiefstal. Tablets en smartphones juist weer tegen verlies en ongewenste toegang tot klantinformatie. De pakketten zijn bovendien flexibel in gebruik: U beschermt bijvoorbeeld een desktop van de ene werknemer en de laptop of smartphone van de ander.

Maatwerk

Small business antivirus pakketten groeien mee met uw onderneming. U voegt internet security beveiliging toe op basis van de behoeften van uw werknemers op dat moment. Investeren in dure beveiligingsoplossingen is niet meer nodig.

Snelle installatie

Het beveiligen van uw computers en smartphone snel en gemakkelijk. Wilt u bijvoorbeeld een apparaat te beschermen, dan stuurt u in sommige pakketten een mailtje naar de desbetreffende werknemer. In de mail staan instructies waarmee het apparaat stap voor stap kan worden beveiligd. Nieuwe apparaten en werknemers worden eenvoudig geïnstalleerd en verwijderd.

Online 24/7 support

Uw werknemers kunnen te allen tijden contact opnemen met gecertificeerde technische support medewerkers. U kunt kwijtgeraakte of gestolen apparaten midden in de nacht aanmelden en vergrendelen. Stuit u op een probleem? Dan staat de supportdesk 24/7 voor u en uw werknemers klaar.

Small business antivirus: welke is de beste?

Small business antivirus pakketten bieden de meest uitgebreide online beveiliging voor groeiende ondernemers. Er zijn flink wat aanbieders met complete oplossingen. Elk met plus- en minpunten. Welk pakket het beste is, hangt af van uw wensen en budget. We helpen u een handje en gaan dieper in op de kenmerken van bekende small business antivirus producten:

 • Norton Small Business
 • AVG Antivirus Business
 • Sophos Endpoint Antivirus
 • TrendMicro Worry-Free™ Standard
 • Bitdefender Security for Endpoints