ExpressVPN Review

ExpressVPN Review: snelle, maar prijzige VPN

ExpressVPN is een vlotte VPN die uw gegevens goed verborgen houdt voor ongewenste indringers. De service heeft tal van handige features die dankzij de minimale gebruikersinterface eenvoudig te bedienen zijn. Wel vinden we de prijs aan de hoge kant.

Samengevat

Pluspunten

  • Supersnel downloaden via internationale verbindingen
  • P2P en BitTorrent toegestaan
  • Eenvoudige interface
  • Nuttige extra functies
  • 160 steden in 94 landen

Minpunten

  • Prijzig

Waarom VPN nuttig is

Maakt u gebruik van openbare wifi-netwerken dan kunnen nieuwsgierige hackers of dieven eenvoudig meegluren met uw internetverkeer. Om er zeker van te zijn dat uw data niet wordt gevolgd of onderschept, gebruikt u een Virtual Private Network (VPN).

Bent u verbonden via een VPN, dan reizen uw gegevens door een versleutelde tunnel naar een server beheerd door het VPN-bedrijf. Vanuit hier gaat het naar het web. Tijdens de reis kan de data niet worden onderschept. Eenmaal op het web kan dit wel, maar uw eigenlijke IP-adres blijft voor de buitenwereld verborgen.

Uitgebreid aantal features, minimale interface

De minimale interface is overzichtelijk en werkt functioneel. Met 1 druk op de knop bent u verbonden met de VPN-server. Standaard kiest ExpressVPN voor het protocol met de snelste en best presterende connectie. Kiest u liever zelf passende instellingen, dan vindt u uitgebreide opties in het menu.

Hoewel er snellere VPN-services op de markt zijn, kan deze in wel tot 25% snellere downloads verzorgen. Over het geheel genomen vonden we de snelheden wat schommelen.

Omdat de locatie van uw IP-adres niet te achterhalen valt, is het mogelijk om toegang te krijgen tot content die gewoonlijk aan regio’s gebonden is. Videodiensten zoals Netflix werken dit tegen, maar als een van de weinige VPN diensten, lukt het ExpressVPN om Netflix blokkades te omzeilen. Tijdens het testen kregen we toegang tot content die alleen toegankelijk is vanuit andere landen.

Uw veiligheid gewaarborgd

ExpressVPN beperkt het aantal gelijktijdige verbindingen tot 3. Andere diensten werken met gemiddeld 5 tot 6 simultane connecties. Deze keuze kan tot vertraging leiden wanneer bijvoorbeeld een van de 3 servers uitvalt. Maar aangezien de serververbindingen uitstekend zijn, verwachten we hierbij geen problemen.

ExpressVPN staat zonder datalimiet P2P en BitTorrent verbindingen op alle servers toe, mits uw internetprovider dit toestaat. Verder werkt de VPN Provider volledig discreet. Er wordt geen logboek aangemaakt van uw internetgebruik.

Conclusie

Ondanks de hoge prijs is ExpressVPN een van de veiligste en snelste VPN services die we hebben getest. Aanrader!