Internet Security of Total Security?

Wie op zoek is naar een uitgebreid antivirus pakket kan kiezen tussen Internet Security of Total Security. Vrijwel elke ontwikkelaar van beveiligingssoftware biedt deze twee uitbreidingen op een basis antivirus aan. Maar wat is het verschil tussen Internet Security en Total Security? In deze blog bespreken wij de unieke eigenschappen van beide versies, bekijken we welk pakket het beste beschermt tegen virussen en malware, en ontdekt u wanneer het de moeite waard is te kiezen voor Total Security.

Wat is het verschil tussen Antivirus, Internet Security en Total Security?

Om te kunnen bepalen welk pakket het meest geschikt is, is het allereerst belangrijk om te weten wat Internet Security precies is en op welke manier het verschilt van een standaard Antivirus en van Total Security. Een Internet Security abonnement beschikt over dezelfde functies als een basispakket, maar is uitgebreid met belangrijke opties zoals een firewall, anti-spam, ouderlijk toezicht en bescherming bij online bankieren. Stuk voor stuk nuttige functies die de moeite meer dan waard zijn. Total Security biedt nog meer mogelijkheden, zoals het maken van back-ups.

Wat is de beste keuze?

Internet Security en Total Security beschermen uw systeem in dezelfde mate tegen virussen en malware. Het verschil zit vooral in de uitgebreidere opties. Welk abonnement voor u het meest geschikt is, hangt onder andere af van uw behoeften, hoe belangrijk de gegevens op uw computer zijn en over hoeveel verschillende soorten apparaten u beschikt.

Back-up

Een van de belangrijkste toevoegingen van Total Security ten opzichte van Internet Security is de mogelijkheid tot het maken van back-ups. De meeste Total Security-pakketten bieden de mogelijkheid om automatisch back-ups te maken van uw bestanden en deze op te slaan in de cloud. Hierdoor weet u zeker dat u uw belangrijke bestanden altijd kunt herstellen, mocht uw systeem crashen.

Encryptie

Daarnaast biedt Total Security vaak de mogelijkheid om uw bestanden te versleutelen, terwijl Internet Security deze mogelijkheid niet biedt. Vooral als u werkt met belangrijke bestanden zoals klantgegevens, is het belangrijk om uw bestanden extra te beveiligen.

Nieuwste features zoals webcam bescherming

De beveiliging die uw webcam in de gaten houdt, is inmiddels al een paar jaar op de markt. Deze voorkomt dat anderen u zonder toestemming kunnen bespioneren via uw webcam. Echter, toen deze techniek nieuw was, was deze alleen te vinden in de total security suites van de antivirusleveranciers. Tegenwoordig is deze functie geïntegreerd in veel internet security pakketten.

Voor het hele gezin

Met Total Security kunt u bovendien meer apparaten beveiligen, van uw Windows-computer tot Android-telefoons, iPhone en Mac. Met een abonnement beschermt u zodoende het hele gezin tegen de gevaren die schuilen op het internet.

Licentiemodel

De total security pakketten komen vaak met 10 of meer licenties. Zo kunt u tegen een gereduceerd bedrag al uw apparaten beschermen met antivirus software. Als u meerdere apparaten heeft die u wilt beschermen, kan het voordeliger zijn om te kiezen voor een total security pakket in plaats van een internet security pakket.