Home » Antivirus Review » McAfee Antivirus
McAfee Antivirus

McAfee Antivirus

Review

Bezoek Website

Review Overview

Antivirus Bescherming

9.9

Gebruikersgemak

8.8

Betrouwbaarheid Score

9.5

Mogelijkheden

8.5

McAfee Total Protection 2024 Review

Voor degenen die op zoek zijn naar een uitgebreide security-suite voor het hele gezin, biedt McAfee het Total Protection-pakket. Aangezien de meeste moderne gezinnen beschikken over meerdere apparaten met verschillende besturingssystemen, is het mogelijk McAfee Total Protection te gebruiken voor zowel Windows, als Android en MacOS. U kunt de antivirus software dus installeren op uw computer, smartphone en tablet. Waar beschermt McAfee Total Protection tegen en over wat voor uitgebreide functies beschikt dit pakket?

In het kort

  • Uitgebreide antivirus opties
  • Vijf licenties wachtwoordmanager
  • Vernietigen bestanden
  • Bestanden versleutelen
  • Voor Windows, MacOS en Android

Pluspunten

  • Wachtwoordmanager met gezichtsherkenning
  • Bestandsversleuteling

Betrouwbare virusscanner

Net als de andere antivirus software van McAfee beschikt Total Protection over een betrouwbare virusscanner die malware zoals virussen, spyware en ransomware opspoort en verwijdert. De real-time bescherming zorgt er tevens voor dat malware en andere gevaren direct geblokkeerd worden en dus geen kans hebben zich te nestelen.

De WebAdvisor waarschuwt u tijdens het surfen voor gevaarlijke websites zodat u nooit het slachtoffer wordt van phishing. Verder worden downloads direct gescand en er wordt gecontroleerd of uw firewall en antivirus zijn geactiveerd. Wanneer bestanden die u downloadt verdachte gedragingen vertonen of bekende malware bevatten, ontvangt u direct een waarschuwing.

Vernietig bestanden

Een bestand naar de prullenbak verslepen en verwijderen is niet genoeg om het permanent te vernietigen. Cybercriminelen kunnen bestanden waarvan u denkt dat u die verwijderd heeft, relatief makkelijk terughalen. Daarom beschikt McAfee Total Protection over de zogeheten McAfee Shredder. Hiermee kunt u bestanden definitief vernietigen, waardoor gevoelige gegevens nooit in handen kunnen vallen van personen voor wie zij niet bestemd zijn. Ideaal om bestanden met privégegevens zoals belastingformulieren, financiële documenten en andere persoonlijke bestanden te verwijderen.

Wachtwoordmanager

Overigens beschikt het voordeligere Internet Security van McAfee ook over een stevige antivirus en de mogelijkheid om bestanden te vernietigen. Waarom is het dan toch de moeite waard om te kiezen voor Total Protection? McAfee heeft een geavanceerde wachtwoordmanager. Hiermee kunt u al uw wachtwoorden opslaan. Deze worden automatisch voor u ingevuld, zodra u uzelf heeft geïdentificeerd door middel van bijvoorbeeld uw gezicht of uw vingerafdruk. McAfee Internet Security beschikt slechts over één licentie voor deze McAfee True Key, waardoor maar een iemand hier gebruik van kan maken. Met McAfee Total Protection en McAfee LiveSafe krijgt u direct vijf licenties voor het gebruik van de wachtwoordmanager. Wel zo handig als u met het hele gezin gebruik maakt van de antivirus software.

Bestandsversleuteling

Daarnaast beschikt McAfee Total Protection over de mogelijkheid om bestanden te versleutelen. Gevoelige bestanden kunt u opslaan en voorzien van een encryptie. Zodra iemand de bestanden wil openen dient men eerst het wachtwoord in te voeren. Zodoende voorkomt u dat kwaadwillenden uw bestanden kunnen stelen of gijzelen.

Conclusie

McAfee Total Protection is vooral de moeite waard wanneer u er met meerdere personen gebruik van maakt. U kunt al uw apparaten, van uw pc en Mac, tot uw smartphone en tablet ermee beschermen. Het pakket beschikt over de mogelijkheden die u mag verwachten van een Total Protection-pakket. Vooral de wachtwoordmanager is een handige toevoeging.