NordVPN Review 2024

NordVPN Beste VPN Provider 2024

NordVPN Review: Veilig online met krachtige VPN

NordVPN levert uitstekende VPN met tal van handige extra’s. De dienst draait op nagenoeg alle platforms en gebruikt diverse servers over de gehele wereld. De hoogstaande kwaliteit gaat soms wel ten koste van de snelheid.

Samengevat

Pluspunten

 • Eenvoudig geïnstalleerd en makkelijk in gebruik
 • Gebruikt groot aantal snelle en veilige servers en meerdere datacenters over gehele wereld
  5000+ servers in 60 verschillende landen
 • Kill-switch feature voor extra veiligheid
 • Tot max. 6 gelijktijdige aansluitingen
 • P2P toegestaan
 • Support voor groot aantal platforms en besturingssystemen
 • No-logs policy
 • Encrypted proxy extensie voor Chrome en Firefox browsers

Minpunten

 • Niet de snelste
 • Informatie over specifieke sessie ontbreekt

Veilig verbonden via het internet

Naast gewone antivirusbescherming bent u extra goed beveiligd als u de informatie die u uitwisselt via het internet, beschermt. Met NordVPN verzekert u zich ervan dat u uw gevoelige gegevens discreet verstuurd en ontvangt. Hoewel het niet de snelste service komt het pakket met flink wat extra’s.

De Virtual Private Network service is verkrijgbaar als gratis download in combinatie met abonnement. Tarieven zijn flexibel. U betaalt per maand, per half jaar of per jaar. NordVPN hanteert een 30 dagen “niet goed, geld terug”-garantie. Dit geldt echter alleen als de dienst niet werkt.

Verder worden Windows, Mac OS en Linux en de mobiele platforms iOS, Android en Windows Phone ondersteund. De service draait zelfs op game consoles, zoals PlayStation en Xbox.

Gebruikersgemak, wereldwijd, extra veilig

Het bedieningspaneel oogt overzichtelijk. Om server keuze te vergemakkelijken, sorteert u de lijst met servers op locatie, capaciteit of ping tijd.

De Virtual Private Network (VPN) beschikt over verschillende servers in diverse landen. De verbindingen staan gegroepeerd per soort. Voor ongestoord kijkplezier tijdens het streamen van video kiest u eerder voor snellere servers. Bent u bezorgd over DDoS aanvallen, dan selecteert u extra beveiligde DoubleVPN servers met dubbele data encryptie.

Deze veiligheid mag natuurlijk niet nadrukkelijk ten koste gaan van het internetplezier. Het is daarom belangrijk dat de VPN dienst snel genoeg is onopgemerkt werkt. Op dat vlak valt nog wat te verbeteren. Het duurt soms even voordat we een snelle server konden vinden.

Voorkomt datalekken

De kill-switch knop is een handige toevoeging. U selecteert applicaties en processen die u extra wilt beveiligen. Wanneer de VPN-connectie wordt verbroken, worden de processen op de kill-switch lijst automatisch gesloten. Zo voorkomt de software mogelijke datalekken die ontstaan door uitvallende verbindingen.

Conclusie

Met NordVPN haalt u veilige en overzichtelijke VPN software in huis die zorgt voor de nodige extra bewaking van uw internetverkeer. De software is beschikbaar in 13 talen, waaronder Nederlands. Met 5000+ nieuwe VPN servers wereldwijd, verspreid over 60 landen, is het een van de grote spelers in de markt. NordVPN is het afgelopen jaar aanzienlijk gegroeid en is wat ons betreft een echte aanrader!