Home » Online back-up software
Online Backup Software Review

Online back-up software

laatste update:

Online back-up software

Waarom zou u een online back-upservice gebruiken?

De doorsnee computergebruiker vreest regelmatig voor gegevensverlies bij een crash van de harde schijf. Dit betreft niet alleen documenten, maar ook foto’s, muziek, video’s en veel meer. Ondanks het bewustzijn van de risico’s van dataverlies bij een crash van de harde schijf, nemen veel gebruikers zelden adequate preventieve maatregelen. Online back-upservices bieden een uitstekende, simpele en veilige manier om automatisch een back-up van uw bestanden, zoals documenten, foto’s en video’s, te maken.

In het geval van een crash van de harde schijf, hebt u onmiddellijk toegang tot uw geback-upte bestanden. Hedendaagse online back-upservices bieden vaak de mogelijkheid om via een mobiele app op uw telefoon uw gegevens te bereiken. De top drie van online back-upservices omvat SugarSync, MyPC Backup en Zip Cloud. Deze diensten bieden uitgebreide functionaliteiten die u van een betrouwbare online back-upservice mag verwachten.

Aangezien de back-up van uw gegevens extern wordt opgeslagen, zijn ze na een crash van de harde schijf, diefstal of algehele systeemuitval veilig te herstellen. Het grote voordeel van deze diensten is dat ze uiterst gebruiksvriendelijk zijn en slechts minimale computerkennis vereisen om uw data veilig online te bewaren.

Online Back-up dienst: Waarop moet u letten?

Back-upfuncties

Belangrijke functies van een online back-updienst zijn het automatisch uitvoeren van back-ups, archiveren en incrementele back-ups. Ze moeten beschikken over een gebruiksvriendelijke interface. Het synchroniseren moet eenvoudig en bij voorkeur automatisch gebeuren. Versiebeheer is een onmisbare functie die u in staat stelt om eerdere versies van bestanden te herstellen, mocht u per ongeluk ongewenste wijzigingen opslaan.

Toegankelijkheid op Afstand/Mobiel/Web

Veel online back-upservices bieden de mogelijkheid tot op afstand toegang tot uw gegevens, inclusief synchronisatie met meerdere apparaten, het delen van mappen of albums en toegang via een webinterface (webbrowser). Sommige diensten bieden apps waarmee u uw gegevens op uw mobiele telefoon of tablet beschikbaar kunt maken

Veiligheid

Het is cruciaal dat uw gegevens beschermd zijn met de hoogste encryptieniveaus, zowel tijdens het synchroniseren als in opgeslagen vorm. We hebben geëvalueerd welke coderingstechnieken de dienst gebruikt en geven de voorkeur aan bedrijven die gegevens op meerdere servers opslaan.

Gebruiksvriendelijkheid

De beste online back-updiensten zijn eenvoudig in gebruik. Hun tools en functies moeten intuïtief zijn en gemakkelijk te hanteren.

Hulp & Ondersteuning

Mocht u tegen problemen aanlopen, dan is het belangrijk dat u met specifieke vragen terecht kunt bij de online back-updienst. De beste diensten bieden zowel online als offline uitstekende productondersteuning, inclusief telefonische hulp, e-mail, live chat en additionele middelen zoals FAQ’s en handleidingen.

Overwegingen voor het kiezen van back-upproducten

Wanneer u een back-upoplossing kiest, is het belangrijk om niet alleen naar de functionaliteiten te kijken, maar ook naar de kwaliteit van de dienstverlening en de specifieke behoeften van uw organisatie of persoonlijke gebruik. Hier volgen enkele aanvullende overwegingen:

Opslagcapaciteit en schaalbaarheid

De hoeveelheid data die u wilt opslaan, zal uw keuze voor een back-upservice beïnvloeden. Sommige diensten bieden onbeperkte opslag, terwijl andere verschillende pakketten hebben afhankelijk van de opslaggrootte. Zorg ervoor dat de dienst schaalbaar is, zodat u uw abonnement kunt aanpassen naarmate uw opslagbehoeften veranderen.

Compliance en privacy

Voor bedrijven zijn compliance met industrienormen en privacywetgeving zoals de AVG (Algemene Verordening Gegevensbescherming) cruciaal. Controleer of de back-updienst voldoet aan relevante standaarden en of ze uw gegevens in overeenstemming met de wetgeving behandelen.

Dataherstel

De snelheid en eenvoud van het herstelproces zijn belangrijk. In het geval van dataverlies wilt u uw bestanden snel en eenvoudig kunnen herstellen. Let op functies zoals point-in-time herstel en de mogelijkheid om individuele bestanden of de gehele dataset te herstellen.

Klantenservice en betrouwbaarheid

Een betrouwbare klantenservice kan het verschil maken, vooral in tijden van crisis. Beoordelingen van andere gebruikers kunnen inzicht bieden in de betrouwbaarheid en klantenservice van de provider. Zoek naar diensten die bekendstaan om hun sterke technische ondersteuning en positieve klantenervaringen.

Kosten

Overweeg de totale kosten van de back-upoplossing, inclusief eventuele kosten voor extra functies of overschrijding van opslaglimieten. Het is belangrijk dat u een dienst kiest die zowel kosteneffectief als functioneel is.

Door rekening te houden met deze extra aspecten kunt u een meer geïnformeerde keuze maken en een back-upproduct selecteren dat het beste bij uw behoeften past. Vergeet niet dat de goedkoopste optie niet altijd de meest geschikte is; de beste waarde komt van een service die betrouwbaarheid, gemak en uitgebreide ondersteuning combineert.