Home » Antivirus Review » Panda Antivirus
Panda Antivirus 2024

Panda Antivirus

Review

Bezoek Website

Review Overview

Antivirus Bescherming

9.9

Gebruikersgemak

7.0

Betrouwbaarheid Score

7.5

Mogelijkheden

6.0

Panda Dome Essential 2024 Review

Panda Dome Essential is het basispakket van cyberbeveiligingsproducent Panda. De software bevat een standaard virusscanner en heeft daarnaast een eigen firewall. Hoe goed presteert Panda Dome Essential als het gaat om het beschermen tegen virussen en malware en wat voor extra opties biedt dit pakket?

In het kort

 • Eigen firewall voor het beschermen van uw Wi-Fi-netwerk
 • Bescherming tegen fraude met anti-phishing
 • Vind uw gestolen iPhone terug met locatievoorziening
 • Diefstalbescherming Android-apparaten

Over Panda

Panda Security is een Spaans cyberbeveiligingsbedrijf, gespecialiseerd in het ontwikkelen van diverse soorten IT-beveiliging. Een belangrijk onderdeel van het bedrijf is de ontwikkeling van antivirus software. Daarbij wordt gebruik gemaakt van diverse gepatenteerde technologieën die het mogelijk maken onbekende virussen te herkennen en tegen te houden. Panda biedt diverse antivirus pakketten voor particulieren, van een gratis virusscanner tot uitgebreide Panda Dome Premium. Panda Dome Essential is het basispakket.

Moderne antivirus met eigen firewall

Het pakket beschikt over de gebruikelijke features die men mag verwachten van een moderne antivirus. Het programma beschermt real-time tegen virussen en andere bedreigingen voor uw computer, smartphone of tablet. Daarnaast heeft Panda Dome Essential enkele uitgebreidere opties. Een van de meest in het oog springende daarvan is de eigen firewall. Hiermee kunt u uw Wi-Fi-netwerk beschermen tegen ongewenste verbindingen en kunt u zorgeloos gebruik maken van het internet, bestanden delen en bankzaken doen. Verder detecteert de antivirus software zwakke plekken in uw Wi-Fi-netwerk en helpt het om u te beschermen tegen indringers.

Bescherming tegen online fraude

Online fraude is een van de grootste gevaren op het internet. Door middel van phishing proberen cybercriminelen constant persoonlijke gegevens, creditcardnummers, pincodes en wachtwoorden te bemachtigen. Panda Dome Essential beschikt over uitgebreide bescherming tegen fraude en identiteitsdiefstal. Het antivirus pakket herkent phishingwebsites en voorkomt dat u nietsvermoedend belangrijke gegevens deelt met kwaadwillenden.

Anti-diefstal voor Android en iPhone

Verder beschikt het pakket over een aantal anti-diefstal opties voor Android en iPhone. Wanneer iemand driemaal het verkeerde wachtwoord intoetst wordt er automatisch een foto gemaakt en wordt deze naar het opgegeven e-mailadres van de eigenaar gestuurd, inclusief de locatie waar de foto genomen is. Het is mogelijk om op afstand de locatie van een smartphone of tablet te bekijken, de bestanden op het apparaat te wissen of het apparaat te blokkeren.

Nauwelijks vertragend voor uw PC

Een van de grote voordelen van Panda Dome Essential is dat de software vrijwel geruisloos op de achtergrond draait. Het vergt weinig van uw systeem en u zult weinig tot geen verschil merken in de prestaties van uw computer wanneer u gebruik maakt van de antivirus software.

Samengevat

Pluspunten

 • Weinig systeembelasting
 • Eenvoudig te gebruiken
 • Eigen firewall
 • Anti-phishing
 • VPN Opties

Panda Dome Essential is een allround antivirus pakket dat u beschermt tegen de belangrijkste virussen en malware. Daarnaast beschikt het programma over enkele nuttige toevoegingen zoals anti-phishing, een firewall en VPN. U kunt kiezen voor een licentie voor een, drie, vijf of tien apparaten. Zoekt u meer opties in het security pakket dan is Panda Dome Advanced een uitgebreidere versie.

Systeemeisen:

Besturingssysteem:

 • Windows 11
 • Windows 10