Home » Antivirus Review » TotalAV Antivirus
TotalAV Antivirus 2024

TotalAV Antivirus

Review

Bezoek Website

Review Overview

Antivirus Bescherming

9.9

Gebruikersgemak

10

Betrouwbaarheid Score

9.5

Mogelijkheden

8.5

TotalAV Antivirus 2024 Review

TotalAV heeft zich inmiddels behoorlijk in de markt gezet. Deze nieuwe virusscanner, die pas enkele jaren op de markt is, is een echte topper! Sinds dit jaar doet de virusscanner echt mee als het gaat om de top van de internetbeveiliging en staat inmiddels in de TOP 3 beste virusscanner van 2024.

TotalAV Antivirus komt regelmatig met flinke kortingsacties. De basis virusscanner kost €19,00,- en hiermee kunt u totaal 3 apparaten beveiligen. De software is zeer gebruiksvriendelijk en doet zijn werk uitstekend. In onze review leest u waarom wij de software van TotalAV een echte aanrader vinden.

In het kort

 • Regelmatig aantrekkelijke kortingsacties
 • Gebruikersvriendelijk, zeer eenvoudig in gebruik
 • Uitstekende prestaties
 • Minimale systeem belasting

De antivirus software komt met twee type scans. De snelle smartscan en een uitgebreide malwarescan. De smartscan controleert de computer gericht op malware, security, privacy en prestatie problemen. De software scant specifiek op veel voorkomende beveiligingsproblemen maar niet de volledige computer.

De uitgebreide antivirus scan, controleert de volledige computer op malware. Deze scan doet wat het moet doen en dat is virussen opsporen en onschadelijk maken. Gedurende de scan controleert de software de computer onder andere op virussen, malware, trojans, adware, ransomware en overige veiligheid risico’s. Helaas duurt deze scanner wel wat langer dan gemiddeld. Wel kunt u uw computer gewoon blijven gebruiken tijdens deze scan.

De antivirus software is eenvoudig uit te bereiden. U kunt dit doen bij de aankoop of als u al over de virusscanner beschikt. Extra functies zoals een VPN en Wachtwoord manager kunnen eenvoudig door middel van een add-on geinstaleerd worden. Helaas beschikt de basis scanner niet over deze features.

Samengevat

Pluspunten

 • Prijs technisch zeer interessante virusscanner.
 • Gebruiksvriendelijk, simpel en eenvoudig.
 • Scoort hoog bij onafhankelijke tests.
 • Gebruikt weinig van de systeembronnen.
 • Datalek controle

Minpunten

 • Trage systeemscan, duurt gemiddeld iets langer.
 • De software wordt automatisch verlengt. Dit maakt de virusscanner niet minder goed maar als u het pakket niet wil verlengen na het eerste jaar dient u deze op tijd op te zeggen. Anders wordt het pakket tegen de normale kosten verlengt. Dit kunt u eenvoudig doen via de website van TotalAV. Hier klikt u op “Ondersteuning”. (Dit wordt door de meeste leveranciers gedaan).
 • De software is alleen te koop via een Creditcard of door middel van uw PayPal account.

Conclusie

Zeer goede virusscanner! Echter is het instap pakket niet erg uitgebreid met extra opties. Wilt u een goede virusscanner zonder poespas dan is TotalAV een prima optie. De extra opties kunt u eenvoudig lost uitbreiden bij de leverancier.

Onderstaand een overzicht van alle opties die de software beschikbaar heeft. NIET alle opties zijn in het basis pakket inbegrepen. Zoals hierboven besproken.