Home » Virusscanner macOS » Avira Antivirus for Mac
Avira Antivirus logo

Avira Antivirus for Mac

Review

Bezoek Website Vanaf: €34,95

Review Overview

Antivirus Bescherming

9.0

Gebruikersgemak

7.8

Betrouwbaarheid Score

8.5

Mogelijkheden

7.0

Avira is een bekende speler op de markt van virusscanners voor macOS. Het assortiment omvat onder andere Avira Antivirus Pro for Mac, Avira Total Security en Avira Internet Security. Met Avira Total Security kunt u de diverse pakketten van Avira combineren en profiteren van de beveiliging die zowel de virusscanner als Avira Internet Security biedt. Natuurlijk is het ook mogelijk om afzonderlijke pakketten van deze aanbieder te selecteren.

In dit artikel zullen we de voordelen en mogelijkheden van Avira Antivirus for Mac nader bekijken. Niet alleen voor Mac-gebruikers kan het installeren van Avira Antivirus het overwegen waard zijn. Ook veel Windows-systemen worden beschermd met dit antivirus programma tegen de dreiging van schadelijke software en malware.

Mogelijkheden van Avira Antivirus for Mac

Zoals eerder vermeld, is Avira Antivirus for Mac een van de pakketten die door deze leverancier worden aangeboden. Het pakket heeft een beperkt aantal functies, wat het programma zeer overzichtelijk maakt. Opmerkelijk is dat de ouderlijk toezicht functie, die in de vorige versie van Avira Antivirus for Mac aanwezig was, nu uit het pakket is verwijderd. Dit kan worden gezien als een nadeel, vooral voor ouders die deze functie waardevol vonden.

Met dit antivirus programma kunt u in de eerste plaats een scan van uw Mac uitvoeren. U kunt kiezen tussen de QuickScan-functie voor een snelle scan, of een uitgebreide scan. De QuickScan is erg snel en daarom ideaal om uw computer aan het begin van de dag te controleren op kwaadaardige software en malware.

Voordelen van dit antivirus programma

Een belangrijk voordeel van dit antivirus programma is de mogelijkheid om het pakket uit te breiden. Op termijn kunt u ervoor kiezen om Avira Internet Security toe te voegen, of zelfs het volledige beveiligingspakket aan te schaffen met Avira Total Security. Bij een uitgebreidere scan kan de computer trager worden. Een ander voordeel van dit antivirus programma is dat het nauwelijks invloed heeft op de systeemprestaties. U kunt dus gewoon blijven werken op uw computer tijdens het uitvoeren van een scan, vooral bij gebruik van de QuickScan-functie.

Een derde voordeel van Avira Antivirus for Mac ten opzichte van andere programma’s is de gratis ondersteuning die wordt geboden. U kunt de supportafdeling bereiken via telefoon of e-mail voor technische vragen. Een nadeel is echter dat er apart moet worden betaald voor de Internet Security-component.