Home » Virusscanner macOS » Sophos Antivirus Premium voor Mac
Virusscanner macOS

Sophos Antivirus Premium voor Mac

Review

Bezoek Website

Review Overview

Antivirus Bescherming

9.9

Gebruikersgemak

8.0

Betrouwbaarheid Score

9.8

Mogelijkheden

8.0

Mac-gebruikers kiezen vaak voor antivirusprogramma’s zoals Bitdefender of Intego. Sophos, een Engels bedrijf, richt zich echter op het aanbieden van antivirusoplossingen voor het MKB. Dit blijkt uit de flexibele licentiemogelijkheden die ondernemers worden geboden wanneer zij kiezen voor Sophos Antivirus Premium voor Mac. Bovendien is het beveiligingspakket eenvoudig te installeren op macOS en kan het op elk moment worden uitgebreid, zodat het perfect aansluit bij uw persoonlijke voorkeuren.

In dit artikel bespreken we de werking van Sophos Antivirus Premium voor Mac. Wat zijn de belangrijkste voordelen van dit programma? Hoe werkt het en wat biedt het aan ondernemers? Zo krijgt u een duidelijk beeld van de geschiktheid van Sophos Antivirus Premium voor Mac voor uw organisatie.

Mogelijkheden met Sophos Antivirus Premium voor Mac

Zoals reeds vermeld, richt Sophos zich vooral op de zakelijke markt. Het programma biedt de mogelijkheid om een hiërarchie aan te brengen in de gebruikersrechten. Zo zal de systeembeheerder meer rechten hebben dan een medewerker die zijn of haar Mac alleen gebruikt voor het e-mailen met zakenpartners.

Beheerdersrollen instellen

Binnen het managementprogramma van Sophos Antivirus Premium voor Mac is het heel eenvoudig om de beheerdersrollen in te stellen. U kunt hierbij kiezen voor een standaardpakket aan rechten, maar deze ook verstrengen. Dit is afhankelijk van de apparaten waarop u Sophos Antivirus Premium voor Mac wilt installeren en de locaties waar deze apparaten worden gebruikt. Denk bijvoorbeeld aan het verschil tussen het gebruik van een MacBook op een eigen, afgesloten netwerk en een publiek, open WiFi-netwerk.

Voordelen van dit antivirusprogramma

Er zijn verschillende redenen om te kiezen voor Sophos Antivirus Premium voor Mac. Het programma biedt de zakelijke markt een zeer gebruiksvriendelijke oplossing om een groot aantal computers in één keer te beveiligen. Door de mogelijkheid om rechten aan bepaalde gebruikersgroepen toe te wijzen, heeft u de beveiliging van uw computernetwerk grotendeels in eigen hand. U kunt hierbij kiezen voor een standaardoplossing of de beveiliging zelf inrichten.

Degelijke antivirusfunctie

De antivirusfunctie van Sophos Antivirus Premium voor Mac is zeer degelijk en detecteert het merendeel van de virussen, zo blijkt uit online tests. De goede prijs-kwaliteitverhouding en de uitgebreide mogelijkheden van dit programma maken Sophos Antivirus Premium voor Mac zeker het overwegen waard voor het MKB.

Consumenten virusscanner

Bent u op zoek naar een antivirusprogramma voor consumenten voor macOS? Dan raden we aan om deze pagina te bezoeken. Hier vindt u een overzicht van de beste virusscanners voor Mac.