Home » Virusscanner macOS » ESET Home Security voor macOS
Virusscanner macOS

ESET Home Security voor macOS

Review

Bezoek Website Vanaf: €39,99

Review Overview

Antivirus Bescherming

9.9

Gebruikersgemak

9.0

Betrouwbaarheid Score

9.0

Mogelijkheden

8.8

Apple Logo

Het beschermen van uw Mac of Macbook tegen schade aan bestanden en programma’s is essentieel, en daarom is het raadzaam om een virusscanner te gebruiken op macOS. Verschillende producenten bieden hoogwaardige virusscanners aan, waaronder ESET. ESET biedt verschillende pakketten aan: ESET Home Security Essential, ESET Home Security Premium en ESET Home Security Ultimate.

In dit artikel richten we ons op ESET Home Security Essential en de functies die dit pakket biedt. Met dit beveiligingspakket wordt de kans op schade aan uw computer aanzienlijk verkleind. Heeft u veel belangrijke en privacygevoelige documenten op uw computer? Dan kan het de moeite waard zijn om ESET Home Security Ultimate te overwegen, dat een nog hogere mate van beveiliging biedt.

Functies van ESET Home Security voor macOS

Met ESET Home Security voor macOS kiest u voor een snelle en krachtige antivirus voor uw Mac of Macbook. Het programma is online te koop voor €39,99, wat €10,00 goedkoper is dan ESET Home Premium. Een nadeel van de antivirussoftware van ESET is dat deze slechts op één apparaat geïnstalleerd kan worden en dat u jaarlijks een nieuwe licentie moet aanschaffen. Bij veel andere antivirusprogramma’s kan de software op drie apparaten worden geïnstalleerd voor een vergelijkbare prijs.

De software bevat zowel een antivirusprogramma als een anti-spywareprogramma, gebouwd met de modernste technologie. Door uw computer regelmatig met deze antivirussoftware te scannen, kunnen schadelijke virussen en malware worden verwijderd. Zo blijft uw Mac of Macbook optimaal presteren.

Kenmerkend voor de antivirussoftware van ESET is het gebruiksgemak. Het programma werkt bijzonder intuïtief, waardoor de verschillende functies snel te vinden zijn. U kunt zelf bepalen in welke mate u het systeem wilt scannen op kwaadaardige programma’s, met opties variërend van een snelle scan tot een volledige scan. Houd er rekening mee dat een volledige scan meer rekenkracht vereist, waardoor uw computer tijdelijk trager kan werken.

Voordelen van dit antivirusprogramma

Het grootste voordeel van ESET Home Security is de uitstekende bescherming van uw computer. Naast de virusscanner biedt het programma verschillende extra’s, zoals een “cloud scanning”-functie en de controle van verwisselbare media (zoals usb-sticks) op schadelijke software. Opvallend is ook de anti-phishingfunctie, die u waarschuwt voor mogelijke phishingwebsites of -mails.

Hoewel het eerder genoemd is dat het programma slechts op één apparaat gebruikt kan worden, kunt u de software voor €10,00 per extra gebruiker uitbreiden naar meerdere apparaten. U hoeft het pakket dus niet meerdere keren aan te schaffen.

Vergelijking met Concurrenten

Vergeleken met andere populaire virusscanners zoals Intego Antivirus, Norton Antivirus en Bitdefender Antivirus, biedt ESET een vergelijkbare bescherming tegen malware en andere bedreigingen zoals ransomware. Het gebruikersgemak maakt het een aantrekkelijke keuze voor veel macOS-gebruikers. Het Essential pakket biedt geen ondersteuking voor iOS.

Extra Functies (PREMIUM en ULTIMATE)

ESET Premium en Ultiame Security beschikken ook over functies zoals VPN-integratie voor veilige internetverbindingen, wachtwoordbeheer voor extra beveiliging en ondersteuning voor iOS divices.