Home » Virusscanner macOS
Beste Virusscanner macOS 2024

Virusscanner macOS

laatste update:

Beste virusscanner voor macOS 2024

Virusscanner Mac test 2024

Begin deze maand heeft TopReviews weer diverse software pakketten onder de loep genomen en uitgebreid getest, waaronder ook een 17 tal virusscanners voor de MAC. De virusscanner test werd gehouden op het besturingssysteem macOS 13 Ventura en het nieuwste besturingssysteem van Apple macOS 13 Sonoma. De voorgaande virusscanner test vond plaats in december 2023. Inmiddels zijn diverse nieuwe versies van de verschillende virusscanners uitgebracht, hoog tijd om alle antivirus pakketten weer grondig te testen.

Let op! Nog niet iedere virusscanner voor Mac ondersteund de nieuwe versie: macOS Sonoma(14.4.1) Intego is de enige antivirus leverancier die nu volledig compatibel is met de nieuwe software!

Uitsluitend MAC virusscanners
Voor de MAC virusscanner test hebben wij uitsluitend virusscanners en internet security pakketten getest. Er bestaan een groot aantal gecombineerde pakketen. Deze software pakketten bevatten veel open source tools die verwerkt zijn in de software. Dit heeft als nadeel, dat veel software automatisch geïnstalleerd wordt, die u niet gebruikt en ook niet los kunt verwijderen. Wij raden u aan uitsluitend een virusscanner of internet security pakket te nemen, en de overige tools los te downloaden indien gewenst.

Het antivirus programma van Intego “Intego Internet Security X9” kwam als beste uit de virusscanner test van januari 2024. De virusscanner van Intego wordt dus als beste aanbevolen voor consumenten. Gevolgd door “Bitdefender antivirus for Mac 2024” en “Norton Security Deluxe 2024”

Alle virusscanners zijn nauwkeurig getest op verschillende punten zoals:

 • Installatie en configuratie procedure;
 • Bescherming / betrouwbaarheid;
 • Gebruikers gemak;
 • Functies en mogelijkheden;
 • Het verwijderen van virussen en malware;
 • Stabiliteit / PC belasting;

Dat een virusscanner zijn werk goed doet is belangrijk. Bij het punt “bescherming / betrouwbaarheid” hebben we gekeken hoe scherp het pakket is bij de meest recente virussen en malware aanvallen, ook wel zero-day malware genoemd. Daarnaast is getest of het pakket onterechte en valse meldingen geeft tijdens acties van de gebruiker(s).

We hebben met actieve virussen en rootkits het punt “verwijderen van virussen en malware” uitgebreid getest. De software dient de bedreigingen niet alleen te detecteren, ook moet de software in staat zijn de malware te isoleren en/of te verwijderen.

Voor het punt “Stabiliteit / PC belasting” is gekeken naar de systeembelasting tijdens de opstart procedure en de acties van de gebruiker.

Het testoverzicht ziet er als volgt uit:

 1. Intego Internet Security 2024
 2. Bitdefender antivirus for Mac 2024
 3. Norton Security Deluxe 2024
 4. Sophos Antivirus voor Mac 2024
 5. Panda Antivirus voor Mac 2024
 6. Avira Antivirus voor Mac 2024

Waar moet ik op letten bij het aanschaffen van MAC antivirus software

Het ene antivirus pakket is het andere niet. Net als bij alle andere consumentenproducten heb je producten die goed, slecht en/of middelmatig zijn. We bespreken op deze pagina de beste antivirus software voor de MAC van dit moment. Als het er echt op aankomt kan de antivirus software het verschil maken. Hij moet bescherming bieden wanneer u hem nodig heeft. Tijdens het dagelijkse gebruik op uw MAC dient de software u niet tot last te zijn.

Hieronder bespreken we een aantal zaken waar je op moet letten. De hieronder genoemde punten hebben wij onder andere meegenomen bij het testen van de MAC virusscanner test.

Bescherming

Het gaat er tegenwoordig niet alleen om dat een goede virusscanner bescherming biedt tegen virussen, wormen, Trojan horse en spyware, maar ze moeten ook bescherming bieden tegen nieuwe virussen en bedreigingen zoals phishing, e-mail bedreigingen en rootkits. Je kan natuurlijk antivirus niet vergelijken met pakketen zoals totaal security maar ze moeten wel zoveel mogelijk bedreigingen tegen houden als ze kunnen.

Gemakkelijke installatie procedure

Het mag geen dagtaak worden om een virusscanner te installeren. Van het downloaden tot de eerste scan die gemaakt wordt dient alles eenvoudig en overzichtelijk te zijn. Ook het configureren van antivirus software dient eenvoudig te verlopen.

Gemakkelijk te gebruiken

Antivirus software is ingewikkeld en vaak erg uitgebreid met heel veel functies. De beste antivirus programma’s hebben alle functies waar MAC experts graag mee werken. Maar ze moeten ook makkelijk te gebruiken zijn zodat elke beginner ermee overweg kan. Een goede virusscanner kan zelfstandig alles regelen zodat u als gebruiker er niet meer naar om hoeft te kijken.

Onderdelen

Hoe meer beschermingsmogelijkheden een virusscanner biedt des te beter. Dit geeft meer mogelijkheden en deze bieden veiligheid, bruikbaarheid en betere prestaties.

Updates

Antivirus software is zo goed als de laatste update. Moderne antivirus software, update zelfstandig en download continue kleine updates. Dit zorgt ervoor dat uw MAC nagenoeg geen hinder ondervindt en er geen prestatie verlies is. De beste antivirus ontwikkelaars gebruiken push updates. Dit wil zeggen dat op het moment dat de updates beschikbaar zijn, ze direct op uw computer worden geïnstalleerd.

Help & Support

De beste antivirus software biedt meer mogelijkheden dan alleen diepgaande handleidingen. Het is erg belangrijk, als u problemen ondervindt, dat u met specifieke vragen terecht kunt bij de fabrikant. De beste antivirus fabrikanten zorgen voor een goede product ondersteuning zowel online als offline. Extra ondersteuning wordt gegeven door middel van telefoon, e-mail, live chat en extra middelen zoals: FAQ`s en tutorials.

De beste MAC virusscanner is effectief, efficiënt en makkelijk in gebruik. In combinatie met de juiste functies en een makkelijke / bruikbare interface. De virusscanner levert een goede beveiliging en is prijs technische goed in orde.

Heeft mijn MAC antivirus nodig?

Heeft mijn MAC antivirus nodig, het antwoord is: JA. Je leest nog geregeld op verschillende forums en websites dat uw MAC besturingssysteem geen virus scanner nodig zou hebben. Regelmatig wordt over het hoofd gezien dat artikelen hierover, vaak meer dan twee, soms zelfs meer dan vijf jaar oud zijn.

De laatste drie jaar is het merk Apple gigantisch populair geworden. Door de enorme groei, in het aantal gebruikers, over de hele wereld is het aantal virussen dat voor het MAC OS X besturing systeem geschreven is enorm toegenomen.

Het eerste Macintosh virus, met de naam Elk Cloner, stamt al uit 1982. Dit virus is destijds gemaakt door de 15 jarige Rich Skrenta. Dit virus werd verspreid door een geïnfecteerd floppy en zorgde ervoor dat bij elke 50ste opstartbeurt een gedicht op het scherm verscheen. Dit klinkt allemaal heel onschuldig maar het toonde duidelijk aan dat het besturingssysteem niet waterdicht was.

Op 6 april 2012 ontdekte antivirus software ontwikkelaar Kaspersky een nieuwe botnet (Flashfake botnet) wat verantwoordelijk was voor het infecteren van ruim 670.000 MAC’s wereldwijd. Hiervan was ruim 98% voorzien van het besturingssysteem MAC OS X en de overige 2% van voorgaande besturingssystemen.

Naast het toenemende aantal virussen, dat gericht is op het macOS besturingssysteem, is het ook mogelijk dat uw MAC een drager is van een virus dat geschreven is voor een Windows besturingssysteem, wat zich vervolgens verspreid door e-mail verkeer, usb sticks etc.

Er zijn tegenwoordig (veel) MAC virusscanners en MAC internet security pakketten in alle soorten en maten. We hebben voor u de beste 6 MAC virusscanners op een rijtje gezet. Hier kunt u overzichtelijk de verschillen vinden en vergelijken. Voor meer informatie kunt u terecht bij de product reviews of bezoek de website van de leverancier: Intego, Bitdefender, Norton, Panda, TrendMicro, Kaspersky en AV-Test Mac.