Home » Virusscanner macOS » Waarom een goede virusscanner voor uw macOS noodzakelijk is
Virusscanner macOS

Waarom een goede virusscanner voor uw macOS noodzakelijk is

laatste update:

We hebben de beste virusscanner voor de Mac bekeken, getest en geëvalueerd. Hieronder leest u welke het meest interessant is en wat onze top 3 antivirus software is voor macOS.

  1. Intego Internet Security 2024
  2. Bitdefender antivirus for Mac 2024
  3. Norton Security Deluxe 2024

Uw Mac is kwetsbaar

Een van de hardnekkigste antivirusmythes is dat “Mac-computers geen virussen kunnen krijgen”. Om meteen ter zake te komen: Mac-computers zijn niet immuun voor virussen, trojans, backdoors, adware, spyware of andere kwaadaardige programma’s (malware). Het klopt dat er in de praktijk weinig succesvolle virussen zijn geschreven voor het Apple-besturingssysteem, vanwege de aard van macOS en het beveiligingsmodel is het lastiger dan bij Windows. Maar het is niet onmogelijk!

Apple wordt steeds populairder

Apple heeft de afgelopen jaren aanzienlijk terrein gewonnen op de computermarkt, waardoor macOS aantrekkelijker wordt voor cybercriminelen.

Valkuil voor veel Mac-gebruikers

Net als Windows of Linux hebben macOS, de meegeleverde applicaties en applicaties van derden kwetsbaarheden in de beveiliging. Of malware nu uw gegevens wist, toegang krijgt tot uw persoonlijke gegevens, het gebruik van uw Mac blokkeert, of webpagina’s manipuleert om advertentie-inkomsten te genereren, het maakt niet uit of het komt door een virus, een aanval gelanceerd via een website, of een trojan. Hoe dan ook, uw Mac is besmet met vervelende malware of adware waar u zeker vanaf wilt.

Veilig en onbezorgd internetten

Een Mac virusscanner houdt uw online activiteiten nauwlettend in de gaten door internetverkeer te scannen op programma’s die zich afwijkend gedragen. In de automatische stand stopt de internetbeveiliging zelf verdachte activiteiten. Ook geeft het advies over de veiligheid van de webpagina’s die u wilt bezoeken. In zoekmachines zoals Google ziet u meteen welke pagina’s veilig zijn en welke niet.

Minder kans op phishing en ransomware

Phishingwebsites proberen persoonlijke en vertrouwelijke informatie te stelen door u te verleiden om inloggegevens of zelfs bankgegevens achter te laten. Ransomware gaat nog een stap verder en versleutelt bepaalde delen van uw computer, waarvoor u moet betalen om ze vrij te geven. Phishingpogingen en ransomware zijn doorgaans lastig te ontdekken en aan te pakken op uw Mac. Virusscanners beschikken over geavanceerde tools die deze bedreigingen aanpakken.

Voorkom inbraakpogingen

Malware op uw Mac is één ding, maar continue toegang tot het web vormt een grotere bedreiging. Criminelen kunnen bijvoorbeeld uw persoonlijke gegevens hacken via uw browser. Hoewel Apple zijn zaakjes beter op orde heeft dan andere computerbedrijven, kunnen inbrekers nog steeds toegang krijgen tot uw Apple Mac en al uw persoonlijke bestanden.

Veiligheid voor uw gezin

Vaak heeft u geen tijd om het online gedrag van uw kinderen in de gaten te houden. Bekende Mac-internetbeveiligingsapps doen dit voor u door onmiddellijk of achteraf te vertellen welke websites zijn bezocht. Ze grijpen ook in als uw kinderen een website met schadelijke inhoud dreigen te bezoeken. U kunt ook de tijd die uw kinderen op internet besteden beperken.

Voorkom dat u uw vrienden en collega’s infecteert

Geavanceerde malware kan uw Mac gebruiken als startpunt om andere Windows- of Linux-computers te infecteren. Om deze stiekeme, kwaadaardige programma’s te bestrijden, scannen sommige Mac antivirus software naar Windows- en Linux-malware. Zo blijft uw Mac schoon en houdt u uw contacten te vriend.

Bespaar schijfruimte

In vergelijking met Windows zijn er voor macOS weinig virussen en andere malware, maar Windows- en Linux-malware kunnen nog steeds vervelend zijn voor uw Mac. Kwaadaardige software draait misschien niet altijd op uw systeem, maar neemt wel schijfruimte in beslag en vertraagt het systeem.

Extra aandacht voor internetverkeer

Firewalls gaan verder dan standaardbeveiliging door de datastroom van en naar uw Mac te beheren. Hoewel macOS wordt geleverd met een eigen firewall, voegen de nieuwste generatie Mac antivirus producten krachtige functionaliteit toe.

Opslagapparatuur automatisch beveiligd

Het beveiligen van uw apparatuur stopt niet bij uw Mac-computer. De meeste antivirus apps scannen automatisch randapparatuur op malware, zoals externe opslagschijven.

Aangesloten iOS-apparaten meteen gecontroleerd op malware

Aangesloten iPads, iPods en iPhones worden gescand om er zeker van te zijn dat er niets verborgen is tussen uw apps.

Kostbaar

Laten we eerlijk zijn: Apple Mac-computers zijn behoorlijk prijzig. Het kan geen kwaad om extra voorzichtig te zijn en uw kostbare bezit veilig te houden achter slot en grendel.

We hebben de beste antivirus programma’s voor de Mac bekeken en geëvalueerd. Welke het meest interessant is voor u, vindt u hierboven.