Home » Antivirus Review » Panda Dome Advanced
Panda Antivirus 2024

Panda Dome Advanced

Review

Bezoek Website

Review Overview

Antivirus Bescherming

9.5

Gebruikersgemak

8.0

Betrouwbaarheid Score

8.0

Mogelijkheden

8.5

Panda Dome Advanced

Panda Dome Advanced krijgt van ons 8,5 / 10 punten. Het product komt hiermee op de vijfde plaats bij de Internet Security test van 2024. Het product is een echte middenmoter.

Voordelen:

  • USB Reddingsschijf voor het scannen buiten het besturingssysteem om.
  • Virtueel toetsenbord voor meer bescherming tegen eventuele keyloggers
  • Nauwelijks belasting van de computer door Cloud Antivirus

Nadelen:

  • Geen spamfilter meer aan boord.
  • De installatie procedure loopt niet vlot en neemt veel tijd in beslag.
  • Online back-up valt tegen.

Panda Dome Advanced

Panda Dome Advanced is een computer security pakket dat ontwikkeld is door het Spaanse software ontwikkelingsbedrijf Panda Security SL. Het bedrijf is in 1990 gestart als Security onderneming en komt met verschillende beveiligingsoplossingen zoals, firewall applicaties, spyware detectie en houdt zich sinds 2009 bezig met Cloud Antivirus. Het grote voordeel van Cloud Antivirus is dat deze software de computer nauwelijks belast en dat de antivirus update erg snel is als het om nieuwe bedreigingen of virussen gaat.

De Spaanse ontwikkelaar schotelt nog altijd een trage installatieprocedure voor. Na enige tijd wachten verschijnt de gebruikers-interface. Het valt erg op dat de software enige inspiratie heeft opgedaan van Windows 8. De interface komt met verschillende kleuren “tegels” die door de gebruiker zelf in te delen zijn.

De software beschikt over een ouderlijk toezicht module. In deze module kunnen verschillende typen websites geblokkeerd worden. Denk hierbij aan download sites, of gok websites. De online back-up oplossing valt ons erg tegen. Het betreft enkel een linkje naar de online back-up dienst Mozy. Waar je als panda gebruiker 2GB gratis online back-up opslag krijgt.

Een nieuwe functie in Panda Dome Advanced is het virtuele toetsenbord. Hiermee voorkom je dat cybercriminelen toetsenbord aanslagen kunnen uitlezen als u bijvoorbeeld inlogt op een bank site. Een tweede interestante functie is het aanmaken van een USB reddingschijf. Met deze USB reddingschijf is het mogelijk de Panda Cloud Cleaner te laden buiten het besturingssysteem om. Hierdoor wordt het makkelijker voor de antivirus software, virussen en overige malware te herkennen en te verwijderen.

Één groot min punt is dat de software, in tegenstelling met voorgaande versies, niet meer over een spamfilter beschikt.
Is het pakket Panda Dome Advanced niet voldoende? Voor een meerprijs biedt Panda ook het uitgebreidere pakket Dome Premium aan. Verder kunt u naast het Windows ook MAC OS en Android beveiligen. Het overzicht beste virusscanner mac.